avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inscriere ca platitor TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inscriere ca platitor TVA

Avem urmatoarea situatie:

Persoana fizica, care are venituri din cedarea folosintei bunurilor, care depasesc plafonul de 65.000 euro, neplatitor de TVA fiind activitate de inchiriere .

Utilitatile, care sunt in fapt folosite de chirias, le plateste proprietarul(contractul cu furnizorul de utilitati este pe numele proprietarului) si le recupereaza apoi de la chirias.

In acest caz, proprietarul persoana fizica, ar trebui sa se inregistreze in scop de TVA si intr-o anumita forma sa factureze cu TVA aceste utilitati catre chirias?

In acest caz plafonul de 65000 euro, la care face trimitere legislatia, se aplica tuturor veniturilor, sau doar separat acelor venituri realizate din utilitati?
Avand in vedere ca aceste sume incasate sunt ulterior platite catre furnizorii de utilitati pot fi luate in considerare la plafon?

Alte discuții în legătură

Tva achizitie intracomunitara utilaj si materie prima valervalentin valervalentin Buna ziua, In cazul in care doresc sa infiintez o \"Intreprindere individuala\" si sa achizitionez, la inceput de activitate, un utilaj-cart din UE, de nou, ... (vezi toată discuția)
Numar tva, contract comodat cu procura MotoAndrei MotoAndrei Buna ziua, Sunt pe punctul de a imi face o firma, un SRL-D si am cateva intrebari la care nu am gasit raspuns pe internet. 1) Am nevoie de Contract de ... (vezi toată discuția)
Depasesc 5 contracte de inchiriere VARVARA CORNEL VARVARA CORNEL Buna ziua .sot si sotie detinem o cladire care am amenajat si utilat pentru inchiriere comercianti.Am depasit fiecare 5 contracte de inchiriere .intrebarea ... (vezi toată discuția)