avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare

Buna Ziua,
Am vandut un teren de 4ha in anul 1886, cu chitanta de mana. In anul 2000, am realizat contractul de vanzare-cumparare, la notar. In anul 2012, am constatat ca acest c. v-c era gresit, deoarece titlul de proprietate avea numele meu gresit, reprezentantul mandatat de mine, cat si cumparatorul spusesera niste neadevaruri in c. v-c, pretul era gresit declarat (adica nu era cel din chitanta de mana) de ambii. In 2012, m-am adresat notarului care intocmise c. v-c, acesta a refuzat sa intreprinda un act corector, m-am adresat unui mediator, la care notarul nu s-a prezentat niciodata. Am obtinut un proces verbal de la mediator si am deschis un proces, impotriva notarului, dar la acest proces, am chemat in calitate de parati pe cei doi descrisi mai sus. In speta, am solicitat anularea acestui c. v-c, deoarece are toate paragrafele eronate si intocmirea unuia corect. Procesul este in curs. Sfatul, pe care vi-l solicit, este de a afla daca este posibil sa obtin solicitarea mea, daca cele doua persoane pot fi declarate de rea-credinta, daca se impune, in paralel cu acest proces, sa intentez cate un proces pentru fiecare dintre ele si care ar mai putea fi alte sustineri, ale mele, in castgarea cauzei. Multumesc pentru raspunsurile primite.
Dacă asta este succesiunea faptelor trebuia întâi TP corectat, totuși nu asta este marea problema cu care va Confruntați .....eroare ce s a corectat, insa repet corectăndu se ulterior nu mai poate fi rectificat c v c.
Da, c v-c nu mai poate fi corectat, el trebuie anulat si intocmit alt c v-c, corect, conform TP corectat. Sunteti de acord?
Cum sa fie d na anulat?! Veți merge cu TP corectat si c v c împreuna. Ambele fac dovada calitatii de proprietar.
Daca nu va suparati, un c v-c, nu poate fi anulat, chiar daca un notar greseste flagrant? Notarul acesta, pentru greseala sa majora, nu suporta nici un fel de pedeapsa? Va inteleg subiectivismul!
Stimata doamna nu sunt subiectiva. Fiecare răspunde pentru actele sale. Dar nu se poate anula un c v c ca vi s a greșit numele. In fine nu înțelegeti....

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate pierdut sorina69 sorina69 Am o alta nelamurire cu privire la un titlu de proprietate pierdut,unde sint 6 mostenitori.Pentru a avea un duplicat am urmat pasii impusi de catre OCPI,am ... (vezi toată discuția)
Pot fi procuratorul unchiului meu pentru obtinerea unui titlu de proprietate pierdut ? parlac parlac Am un unchi si este fara un picior si se deplaseaza foarte greu , numai gaseste titlu de proprietate, la terenul din camp ,la pierdut .Vreau sal cumpar eu dar ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un teren daca titlul de proprietete este pierdut? maria0908 maria0908 buna,as avea nevoie urgent de un raspuns....tatal meu este bolnav de cancer si este paralizat la pat...el are un teren si ar vrea sa il vanda fara stirea ... (vezi toată discuția)