avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contributii sanatate restante din activitate ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contributii sanatate restante din activitate independenta

Buna ziua.
Sotul meu a fost taximetrist. In perioada 2004 - 2008 nu si-a achitat contributia la asigurari de sanatate. In anul 2009 si 2010 a primit somatie si executare silita de la CASS.Contributia la casa de sanatate a fost calculata la venitul estimat nu la cel realizat. Nu a fost la casa de asigurari sa-si prezinte declaratiile de impunere anual pentru a se putea calcula contributia la venitul realizat. Din 2012 aceste contributii au trecut la ANAF. Acum in anul 2014 a fost la casa de asigurari sa -si prezinte declaratiile de impunere anuale pe anii respectivi dar cei de la casa de asigurari i-au spus ca e prea tarziu pentru pe motiv ca au trecut 5 ani de la somare si in consecinta contributia ramane calculata la venitul estimat care a fost net mai mare decat venitul realizat. Bineinteles ca acum dupa atatia ani suma este foarte mare avand in vedere majorarile de intarziere si dobanzile.
Ce se poate face in acest caz? Nu se mai poate face nimic in sensul calcularii, de catre casa de asigurari , a contributiei la venitul realizat?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Calcul cuantum indemnizatie maternitate pt pfa cleo.todinca cleo.todinca Buna ziua! Sunt PFA din sept 2007. Am platiti pt 2008, pe baza declaratiei estimative de venit, contributia de 0.85% pt concedii medicale. Cand am fost la ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate cu venituri pfa si contract de munca v_florina v_florina Buna ziua, As vrea ca de la 1 februarie sa intru in concediu de maternitate, insa as dori sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste veniturile care vor ... (vezi toată discuția)
Contributia la casa de asigurari de sanatate ana_lov3s_u ana_lov3s_u Buna ziua. Va rog sa ma ajutati sa inteleg cum e cu contributia la casa de asigurari de sanatate. Luna trecuta am incheiat contract cu casa de asigurari de ... (vezi toată discuția)