avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare cu trei luni vechime?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare cu trei luni vechime?

Buna seara,am pe socrul meu in varsta de 63 de ani,si as dori daca se poate un raspuns in ceea ce-l priveste. A lucrat in cadrul unei exploatari miniere cca trei luni,in anul 1977,parasind locul de munca fara a face lichidarea cu exploatarea respectiva.As dori sa stiu ,daca face dovada ca a lucrat aceste 3 luni,are vreo baza legala de a iesi la pensie la limita de varsta,tinand cont de faptul ca a lucrat doar aceste 3 luni.Am inteles de la "terte " persoane ca exista o pensie minima daca ai si doar o zi vechime .In speranta ca-mi veti raspunde ,va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:48, 31 Mai 2014
Cu 3 luni de stagiu nu se poate beneficia de pensie.
In anumite conditii cu 3 luni de stagiu se poate benefica doar de pensie de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog lamurire pensie simona3334 simona3334 Buna ziua,va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri . Sunt nascuta in data de 9 Mai 1967, incepand cu data de 02.08.2011 pana in data de ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata mariabirzache mariabirzache data nasterii 22/07/1957;sex F Am lucrat din 28/09/1977 pana pe 28/05/2015 cand am intrat in somaj tehnic(75%) Am 1an 9 luni si 14 zile de grupa a II a ... (vezi toată discuția)
Pensia sociala minima garantata IleB IleB Buna ziua, As dori sa stiu care sunt sansele/pasi de urmat, ca persoana care nu a cotizat la sistemul de penii, sa poata beneficia de pensia sociala minim ... (vezi toată discuția)