Buna ziua, am o gradina inchisa si in gradina o cabanuta din lemn, pe un teren pe care nu sunt proprietar , este al primariei, care acuma la luat in evidenta in vederea transmiterii in chirie a acestuia. Pe terenul primariei de care va spun sunt 1000 de parcele inchise de oameni , (gradini) unde oamnii au legume, gaini etc. Primaria le-a luat in evidenta si urmeaza sa le vanda sau sa le dea in chirie , cum vor hotara.
Acuma , problema mea. Peste drum de mine este o proprietate privata , unde proprietarii au inchis si si-au facut casa de locuit ( fara acte legale , asa spune primaria ) deoarece pamantul este faneata, extravilan.
De cand si-au facut casa au astupat cu buna stiinta rigola prin care se scurgea de ani de zile apa de la ploi si de la ninsori, si totodata au adus o bascula de balastru pe care au intins-o pe drum in asa fel ca toate apele pluviale in urma ploilor raman in gradina mea , de cativa ani de cate ori ploua, afectandu-mi si gardul de scandura si cabana ( magazie) si pomii fructiferi , aproape tot ce am in gradina. Primaria la reclamatia pe care am facuto mia raspuns ca nici eu nu stau legal acolo deocamdata dar nici ei propritearii nu au autorizatii de contructie casa si nici gard de beton. Atat.
Deoarece din intentie acestia ( proprietarii) au recurs la aceste metode pentru a-mi face rau , sfatuiti-ma va rog ce pot sa fac legel sa le cer socoteala pentru distrugerea bunurilor mele , chiar daca eu nu sunt proprietar. Sa le fac plangere penala ? Drumul pe care ei au adus balastru ca sa-l inalte si datorita careia apa sta la mine in curte este al primariei nu e proprietatea lor.
Mentionez inca o data ca eu nu am gradina pe proprietatea acestor oamnei ci pe a primariei. Ce pot sa fac ?
Va multumesc.
ar trebui sa inchiriati terenul de la primarie ca sa aveti un act la mana.
ii puteti face plangere pt distrugere sau actiune in pretentii pt recuperarea pagubei