Va sugerez, avand in vedere cazuri practice care functioneaza, sa vedeti cu ce pret se vinde ceasca de cafea in zona dv. Exemplu 2 lei. Va costa 1 kg de cafea 30 lei. Din aceasta cantitate faceti 100 cesti de cafea. Deci 0,3 lei/ceasca. Zaharul 2 buc x 0,1 lei=0,2 lei/ceasca. Total 0,5 lei/ceasca. Diferenta pana la pretul de vanzare va acopera costul apei, energiei consumate pentru preparat cafeaua, salarii, chirii, etc. Acestea din urma (salarii, chirii, transport, etc) nu le puteti determina pe o cafea pentru ca in acel local comercializati si alte produse. La fiecare produs vandut aveti diferente intre costurile facute de dv si preturile de vanzare si din aceste diferente va acoperiti toate cheltuielile cu salariile, chirii, etc.
In functie de pretul de achizitie, de volumul vanzarilor, de concurenta puteti modifica pretul de vanzare pentru a va acoperi cheltuielile si a obtine un profit.