avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general suspendare contract crestere copil urgent
Discuție deschisă în Contabilitate în general

suspendare contract crestere copil urgent

Buna ziua

Am o intrebare privind completarea in cartea de munca.
In anul 2006 pe 05 mai am nascut. Am luat acei 6 milioane de la stat pe perioada de 2 ani. Dupa 2 ani am comunicat la locul de munca ca nu o sa mai vin. Am cerut cartea de munca si abia acum in 2009 am primit-o dar nu este incheiata. Ultima completare este in 01.01.2006 modificat salariul.
Ce trebuie sa fac eu acum? Cum am primit acei 6 milioane daca contractul meu nu a fost suspendat?
Vreau sa imi dati un sfat ce sa fac... cum sa recuperez vechimea de 2 ani pe cartea de munca? Angajatorul spune ca nu are ce sa faca ... eu am cartea de munca acasa neincheiata.
Cel mai recent răspuns: Cornelia Cavaler , Contabil 13:21, 13 Mai 2009
Intrebarea este daca in anul 2006 cand ati intrat in ingrijire copil ati facut o cerere catre abgajator in care ati solicitat sa va fie aprobata efecuarea conecdiul legal?
Daca da, pe baza acestei cereri ei trebuiau sa faca o decizie de suspendare a contractului individual de munca, vizata de ITM si oprerata in carnetul de munca.
In ce mod ati comunicat ca nu va mai intoarceti?
Ati facut o cerere scrisa?
Este importat de stiut.
se poate rezolva aceasta problema in instanta
dar margeti mai intai la ITM si explicati cum stau lucrurile
daca cartea de munca nu a fost suspendata , sunt posibile urmatoarele :-patronul a platit contributiile la stat , si atunci figurezi in aceasta perioada ca angajata la societatea respectiva . 2. angajatorul nu a platit contributiile la stat , dv. nu figurati la ITM ca ati beneficiat de concediu de crestere si ingrijire copil iar in acest caz trebuie sa faceti o sesizare scrisa la Inspectia Muncii. Cartile de munca se tin la ITM pentru SRL - uri.
Deci Inspectia muncii te poate ajuta . Fa o sesizare scrisa cu nr. de inregistrare . iar ei o sa ia masuri fata de patronul dumneavoastra .
Mult succes !
Am avut cerere scrisa ca intru in crestere copil.
Patronul in acesti doi nu a platit contributiile la stat. Eu am beneficiat de cei 600 ron in acesti doi ani. Daca nu eram in crestere copil nu cred ca mai luam acesti 600ron. Am inteles cum sta treaba ...trebuie sa merg la ITM si sa vorbesc acolo cu inspectorul care se ocupa de aceasta firma.
Va multumesc pentru raspunsurile acordate.
Buna ziua ,

Am citit cele relatate si as dori sa iti dau si eu un raspuns. In data in care a implinit copilul 2 ani se face cerere de reluare a activitatii la veche firma , si daca nu mai vrei sa te duci acolo , faci o cerere de incetare a activitatii , cu acordul ambelor parti. Astfel iti poate opera si inchide cartea de munca la vechiul loc de munca .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariata care intra in concediu pentru cresterea copilului - declaratie pentru intreruperea activitatii mikitud mikitud Salariata intra in concediu de ingrijire incepand cu 17.04.2012 si mi-a cerut o decizie sau declaratie ?! pentru intreruperea activitatii.Ma poate ajuta cineva ... (vezi toată discuția)
Contract de munca suspendat si incheiat in acelasi an costea paclisan costea paclisan in iulie 2006 am ramas in concediu de ingrijire copil am primit indemnizatie 2 ani iar in 2008 am descoperit la itm ca firma la care am lucrat a fost radiata ... (vezi toată discuția)
Reincepere activitate inainte de terminare cic mihaeladrill mihaeladrill am mai multe nelamuriri in ceea ce priveste reinceperea activitatii, deoarece nu am beneficiat de indemnizatie de crestere copil pt ca nu aveam ultimele 12 ... (vezi toată discuția)