avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reincepere activitate inainte de terminare cic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reincepere activitate inainte de terminare cic

am mai multe nelamuriri in ceea ce priveste reinceperea activitatii, deoarece nu am beneficiat de indemnizatie de crestere copil pt ca nu aveam ultimele 12 luni lucrate (chiar daca teoretic aveam mai mult de 12 luni inainte sa nasc, lucrate, contractul a fost semnat ulterior inceperii activitatii cu 2 luni, si ghinion nu m-am incadrat, iar ei nu au facut nimic in sensul asta) dar totusi ei mi-au suspendat CM cu CIC, acum este pe drum al 2-lea bebe si am vrut sa ma intorc la munca dar au spus ca nu mai are sens sa lucrez doar pana in ian. pt ca oricum nu voi primi indemnizatie, iar daca nu ma intorc pana in dec cand se fac 2 ani si vreau sa-mi bag direct prenatalul au spus ca nu il pot primi pt ca nu am beneficiat de indemnizatie, bineinteles :(. Ce pot sa fac eu acum???? sa-i reclam la itm pt ca am semnat CM cu 2 luni intarziere si pt asta nu am luat 2 ani indemnizatia, sau cum sa rezolv problema?????
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 14:37, 4 Noiembrie 2009
Ar fi trebuit de munlt sa faceti sesizare la Inspectia Muncii pentru neincheierea contractului de munca in conformitate cu prevederile legal. Puteti face reclamatie si acum si vor trebui sa suporte consecintele.
nu am precizat un lucru, eu in acesti 2 ani am tinut contab. la o firma, pt ca nu ma descurcam cu banii, CM este inregistrat, e in regula, doar ca nu este trecut in cartea de munca, pt ca ar fi un cumul de functii TEORETIC, deci de indemnizatie o sa beneficiez, asa ca nu vad de ce nu vor ei sa ma primeasca inapoi la munca sau sa-mi acorde macar dreptul la prenatal + postnatal
In acesti 2 ani ati fost in concediu fara plata, sau cum?
cam asa ceva.....in cartea de munca este suspendata activitatea pentru crestere copil, dar din cate stiu eu nu aveau voie sa faca asta atata timp cat nu beneficiez de indemnizatie, probabil ca au vrut sa-mi pastreze locul asigurat, nu stiu nici eu cum justifica ei asta
Codul muncii prevede posibilitatea suspendarii c.i.m. din iniţiativa salariatului, în cazul concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani.
Acest text de lege nu conditioneaza suspendarea c.i.m. de primirea sau de neprimirea indemnizatiei pentru CIC.

Alte discuții în legătură

Intrebare concediu cresterea copilului s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Am o prietena care este insarcinata in 7 luni si are o mica dilema: in prezent este angajata cu contract pe perioada determinata din decembrie ... (vezi toată discuția)
E legal? pydy03 pydy03 Buna ziua. Am mai pus o intrebare asemanatoare.dar nu am fost lamurita. Dupa ce am nascut,angajatorul m-a pus sa fac o cerere de suspendare a contractului de ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa concediu crestere copil vivi23ro vivi23ro in cazul in care se concediaza o persoana la o perioada mai mica de un an dupa revenirea din concediu crestere copil, se beneficiaza de indemnizatie de ... (vezi toată discuția)