avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Responsabilitati parti comune bloc fara asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Responsabilitati parti comune bloc fara asociatie de proprietari

Intr-un imobil care nu are asociatie de proprietari, cine are responsabilitatea intretinerii terasei?
Ce resposansabilitati juridice ii revin proprietarului de la ultimul nivel in stituatia in care s-au produs infiltratii, datorita degradarii terasei, la nivelurile inferioare?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:49, 2 Iunie 2014
Responsabilitatea intretinerii si remedierii defectiunilor terasei revine Asociatiei de proprietari, adica tuturor proprietarilor din bloc.
Proprietarul de la ultimul etaj are aceleasi responsabilitati ca ceilalti proprietari.
Chiar daca nu exista asociatie de proprietari, pentru intretinerea si repararea partilor comune raspund toti proprietarii, terasa nu apartine doar proprietarilor de la ultimul nivel, cum nici subsolul nu este doar a proprietarilor de la parter.
Daca trebuie sa se faca o reparatie la partile comune, cheltuielile vor fi suportate de catre toti proprietarii in functie de cota-parte indiviza detinuta.
Incercati sa va ajutati de Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si HG 1588/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007, si poate va constituiti in asociatie, tot spre binele dumneavoastra.
Am inteles. Eu ma refeream la situatia in care nu exista Asociatie de proprietari si daca am responsabilitati fata de proprietarii de la nivelurile inferioare care au fost afectati de infiltratiile respective.
Aveti responsabilitate ca orice proprietar intr-un condominiu, indiferent daca exista organizarea proprietarilor sub forma de asociatie sau nu exista.
Dv. impartiti cu ceilalti vecini ai dv. proprietatea comuna din care face parte si terasa pentru ca si dv. aveti acolo o cota-parte indiviza de proprietate pe care sunteti obligat sa o reparati, sa o intretineti sau sa o modernizati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)
Reparatiile pe acoperisul blocului ifrimflorentina ifrimflorentina Mama mea a cerut ajutorul asociatiei pentru repariile de pe bloc(locuieste la ultimul etaj)curge in casa atunci cand ploua iar asociatia a spus ca ea trebuie ... (vezi toată discuția)
Procent cota-parte indiviza dady_2122 dady_2122 LOCUIESC LA ULTIMUL ETAJ AL UNUI BLOC SI AM PROBLEME CU INFILTRATIILE DE APA DE PE ACOPERIS. CU CE COTA PARTE AR TREBUI SA PARTICIPE CEI DE PE PALIERUL MEU LA ... (vezi toată discuția)