avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj de bunuri dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj de bunuri dupa divort

Va rog sa ma consiliati in urmatoarea situatie. Sora mea a divortat in 2012 ( sotul a cerut divortul pentru ca era plecata la munca in strainatate) si i-a fost incredintata fica ei de 16 ani, sa o ia cu ea in Italia unde lucreaza. Pentru ca nu poate face ce vrea acolo, fiica ei cere ca sa revina in tara la tatal ei ( la ora actuala tatal plateste pensie alimentara). Tatal doreste sa-si primeasca fica acasa si sa stea la el. Intrebarea este daca venirea si ramanerea fetei la tata influienteaza cu ceva partajul de bunuri( casa, teren si alte bunuri- avand in vedere ca e posibil ca sa se scoata casa la licitatie pentru recuperarea contravalorii partajului).
Partajarea bunurilor comune nu are legatura cu exercitarea autoritatii parintesti asupra minorei.
La partaj se va tine cont doar de contributia celor doi fosti soti, astfel ca bunurile se vor imparti in functie de cota de contribuite a fiecaruia dintre acestia.


sunt doua probleme juridice distincte.

pentru fiica trebuie sa faceti cerere de stabilire a domiciliului minorei la tata si fetita va putea opta cu cine sa stea, chiar in fata judecatorului
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
Multumesc pentru raspuns
Probabil ca tatal va trebui sa faca cererea.
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
oricare dintre parinti poate face cerere
Daca fata nu mai doreste sa locuiasca in Italia cu mama sa, se poate investi instanta de judecata cu o actiune avand ca obiect stabilirea domiciliului minorei la tatal sau.

partajul este un proces separat . pentru acest tip de proces se va tine cont de contributia fiecarui sot la dobandirea bunurilor comune .

Alte discuții în legătură

Referitor la fiica mea de 16 ani oanabarboianu oanabarboianu Buna ziua!Problema sta in felul urmator:sunt divortata din 2006,fica mea mi-a fost incredintata mie la divort,nu exista custoie comuna.Eu am crescut-o singura ... (vezi toată discuția)
Custodie minor orfan de un parinte, in grija bunicii mada_dima mada_dima Buna, Fiica prietenei mele, ANA, are 13 ani si este de un an in ingrijirea bunicii sale din partea mamei. Mama sa a decedat acum un an. Tatal fetei este in ... (vezi toată discuția)
Divort Pitesti Pitesti In conditiile in care casatoria se desface \"prin acord\" si se stabileste custodia comuna privind copilul, pe ce criterii se stabileste domiciliul acestuia ... (vezi toată discuția)