avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Donatie catre asociatie de la membrii
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Donatie catre asociatie de la membrii

Care este posibilitatea ca un membru (simplu sau fondator) al unei asociatii sa faca donatie in bani ASOCIATIEI pentru sustinerea activitatilor proiectelor? Prevede Codul fiscal ceva in acest sens? Statutul asociatiei prevede ca veniturile asociatiei provin, printre altele "din donatii, sponsorizari de la diferite organizatii, persoane fizice si/sau juridice din tara si starinatate".
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:34, 5 Iunie 2014
Da. Se pot da sume de bani de catre membrii si simpatizantii asociatiei pe baza de chitanta sau in contul bancar.
Mai pot fi donati prin procedura 2%.
Sunt prevazute undeva aceste modalitati?
Cititi la adresa urmatoare, de la pag. 164 unde aveti tipurile de formularele si cum se folosesc ele la ong-uri.
[ link extern ]
Mai am o singura intrebare: cum sunt preluati banii de catre asociatie? Pe baza de proces verbal sau cum?
Persoana in cauza merge la asociatie, da banul, i se da chitanta in care sunt trecute numele si datele de identificare din buletin iar chitanta e inregistrata in registrul de casa la data respectiva.

Alte discuții în legătură

Donatii "cash" catre ong si acte contabile cris2d2 cris2d2 Va salut. Va rog sa-mi spuneti daca o persoana fizica sau juridica poate face donatii cash, fara depunere in cont, catre un ONG - asociatie de protectia ... (vezi toată discuția)
Inregistrare sume incasate la ong garleanu garleanu Va rog sa-mi spuneti ce sume se inregistreaza in contul 7312 la o asociatie sportiva nonprofit si ce documente stau la baza inregistrarii in ... (vezi toată discuția)
Obligatii ong Maria00 Maria00 Buna ziua Sunt in plin proces de constituire a unei asociatii. Scopul acesteia este de a obtine venituri din 2% din venituri, bani folositi pt a sustine ... (vezi toată discuția)