avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Trafic de persoane
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Trafic de persoane

Nepoata mea s-a indragostit de un baiat cu care a plecat in Italia. Imediat de cum a ajuns la Milano , o cunostiinta mi-a semnalat ca a vazut un video pe internet in care se prostitua. Mai precis , a doua zi dupa ce a ajuns in Italia. In ziua respectiva, dupa ora la care s-a inregistrat acel chat video, nepoata mea m-a sunat rugandu-ma sa ma intalnesc cu ea. M-a surprins insistenta ei.
Cu o jumatate de ora inainte de ora stabilita a contramandat intalnirea, sub pretextul ca prietenul ei trebuie sa lucreze. Dupa 3 zile sora prietenului a postat pe facebook, in pagina sa o poza cu nepoata mea, foarte obosita, dar se dorea a da senzatia ca totul este bine... Nu stiu cum sa procedez. Peste cateva zile sper sa o intalnesc si sa o aduc in tara. Am invatat-o sa tina documentele la ea. Zilnic vorbesc cu ea la telefon. Incearca sa ma linisteasca, dar o simt incordata si realizez ca este ascultata. Toate informatiile primite le am de la fostul ei prieten. Am identificat-o pe nepoata mea in fotografia pe care am primit-o, poza facuta in timp ce se derula video in care ea se prostitua. Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii legali pe care trebuie sa-i parcurg pentru a-mi salva nepoata. Mentionez ca-mi este totusi teama ca informatiile primite de mine sa nu fie contrafacute...
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 21:36, 7 Iunie 2014
In primul rand trebuiensa stiti sigur situatia.

Daca se prostitueaza de bunavoie nu este trafic de persoane.

Cel msi sigur ar fi sa mergeti la Milano si sa va intalniti cu ea.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

In primul rand trebuiensa stiti sigur situatia.

Daca se prostitueaza de bunavoie nu este trafic de persoane.

Cel msi sigur ar fi sa mergeti la Milano si sa va intalniti cu ea.


O situatie de genul acesta nu ai cum sa o cunosti cu certitudine, doar stiti acest lucru....
O persoana poate spune ca face asa ceva de buna voie dar realitatea poate fi alta. Cum puteti stabili daca face asa ceva de buna voie, ca simplu civil?

Dovezile sunt urmatoarele: 1. o fotografie facuta la imaginea de pe un calculator , unde este indicata ora si se vede clar tipul programului folosit si ce se presteaza; 2.-link-ul unde poate fi vizionat respectivul video, 3-tel pe care s-au primit foarte multe apeluri din partea nepoatei mele, dupa data in care s-a facut inregistrarea video

Sunt suficiente, chiar daca ea la telefon spune ca totul este ok (fara sa stie ca am vazut acea poza)?
E complicata situatia, desi parerea mea este ca face asta de buna voie pentru a castiga bani usor. Dar daca ma insel, e pacat de ea. Prin urmare, sunt niste fundatii pri nItalia care ar putea lua legatura cu ea si ar putea fi cazata cateva zile. cautati adresa ,nr. de telefon si incercati astfel si transmiteti-i codat, ziceti-i ca v-ati schimbat nr de telefon si sa va sune acolo, iar respectiva sa se prefaca la fel. Legal, doar daca e minora poate avea protectie.
Videochatul si facut filme porno nu sunt prostitutie si nici trafic de persoane, ar fi ilegal doar daca era minora in momentul filmarilor. De obicei prostituatele se feresc sa fie filmate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiunea de trafic de persoane prin metoda lover boy CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, Ma intereseaza daca are cineva practica judiciara cu privire la infractiunea de trafic de persoane prin asa zisa metoda lover boy. Eu nu am ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna recrutarea unei persoane ? gancuta gancuta daca fetele au practicat prostitutia simai practica am dovedit cu procesele verbale de amenzi pt asa ceva inca din anul 2008 mai poate sal bage la recrutare ... (vezi toată discuția)
Santaj sexual, amenintare g5diana g5diana buna seara. am o problema destul de neplacuta :( dar inainte sa ma judecati, va rog sa ma ascultati. lucrez ca si model de videochat, dar pe partea de ... (vezi toată discuția)