avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lamuriri despre sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lamuriri despre sulta

In anul 2007,la succesiunea apartamentului si a toatei averi a parintilor mei,a fost initiata o sulta in favoarea mea in valoare de 30000 lei,reprezentind partea care mi se cuvinea,
Acum,fratele meu doreste sa vinda apartamentul si imi contesta sulta
Ceea ce doresc sa aflu este daca aceasta sulta poate fi atacata si daca isi pastreaza valoarea,adica cei 30000 de lei
In cazul in care s-a subscris mai am vreo sansa sa-mi recuperez banii?
Daca s-a prescris ati pierdut banii daca refuza sa ii plateasca.
Poate deschide proces dar poate fi complicat daca nu isi angajeaza avocat.
Si totusi, in literatura juridica si in practica instantelor exista si opinii conform carora in asemnea cazuri, sulta nu reprezinta un drept de creanta, deci nu opereaza institutia prescrierii debitului.

In speta dvs. fiind vorba de o mostenire, sulta reprezinta dreptul la mostenire al dvs. , practic un drept de proprietate pe care il aveti asupra cotei parti din imobil echivalent in bani cu sulta datorata. Iar, dreptul de proprietate este imprescriptibil.

Recomandarea colegului de a va angaja avocat ramane valabila; exista opinii pro si contra si este foarte important cum este pusa in evidenta situatia de fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lãmuriri in privința sultei valimasi valimasi In anul 2007,la succesiunea apartamentului si a toatei averi a parintilor mei,a fost initiata o sulta in favoarea mea in valoare de 30000 ... (vezi toată discuția)
Litigiu teren curte Mirelush26 Mirelush26 Buna seara, Parintii mei au cumparat casa in anul 1988 cu chitanta de mana iar in anul 1990, cand au vrut sa faca actele au aflat ca terenul de 250 mp nu ... (vezi toată discuția)
Divorț în urmă cu 38 de ani, partaj neefectuat. poate avea pretenții fosta soție la succesiune, sau dreptul este prescris? constantinescu georgeta constantinescu georgeta Sotul meu decedat a mai fost casatorit si nu a facut partaj cu fosta sotie intrucit apartamentul a fost achizitionat dupa despartirea in fapt si inainte cu ... (vezi toată discuția)