Parintii mei au cumparat casa in anul 1988 cu chitanta de mana iar in anul 1990, cand au vrut sa faca actele au aflat ca terenul de 250 mp nu era tot in proprietate (125 mp revenisera statului deoarece un fost proprietar a avut o datorie catre stat). Parintii mei au facut actele pe jumatate din teren iar pe cei 125 mp au platit chirie catre primarie. In urma cu 5 ani au facut demersurile pt iesirea din indiviziune pt. cei 125 mp si le-a revenit de plata o sulta de 30000 de lei. Intre timp, ni s-a spus ca aceasta sulta s-a prescris, dar ca primaria poate oricand sa le ceara sa plateasca din nou chirie pe acest teren.Pana la urma ei sunt acum proprietari pe teren sau nu, dat fiind ca sulta s-a prescris?
Trebuie sa deschideti un proces in conytradictoriu cu Primaria prin care sa solicitati sa se constate de catre instanta prescrierea sultei., Dupa ce veti obtine o hot. judecatoreasca veti putea deveni proprietar pe tot si nu veti mai achita nici o chirie , dupa cum inteleg terenul v-a revenit in proprietate. Angajati un avocat , mergeti cu hotararea si actele pentru a obtine ion concret informatii.
Proprietate
cerneastefania
in 1988 bunicul vinde nepotului 1300 mp dar in act s-a tredcut numai 250 mp.Intre timp acesta a decedat si vreau sa stiu ce actiune introduc ptr a deveni ... (vezi toată discuția)