avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... retrocedare teren legea 231 din 2018
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

retrocedare teren legea 231 din 2018

Buna ziua,

Parintii au cumparat un imobil in urma cu 40 de ani cu un contract de mana in care nu e trecuta nici o suprafata de teren, doar adresa unde se afla. Din cauza unor interdictii de vanzare cumparare existente la data respectiva nu s-a putut face contract de vanzare cumparare la notar. Dar s-a facut un testament prin care parintii mei mosteneau imobilul inscris in CF

Vanzatorul nu avea trecut in CF proprietatea respectiva la momentul vanzarii. Ulterior a obtinut dreptul la proprietate dar in CF au fost trecuti doar 250 mp din 1200 mp cat era imprejmuit si folosit, restul revenind prin comasare la CAP. De asemenea restul parcelei mult mai mari (20000mp) era teren arabil si apartinuse inainte de colectivizare vanzatorului era tot la CAP in acel moment.
Dupa 4 ani vanzatorul moare iar pe baza testamentului parintii mei devin proprietari ai celor 250mp cat era in CF, dar folosind in continuare toti cei 1200 mp ai terenului imprejmuit

In anul 1991 copii vanzatorului primesc in proprietate terenul arabil dar fara a veni cu vreo solicitare pentru terenul imprejmuit de 1200 mp din care doar 250 mp sunt legal in proprietatea parintilor. Mentionez ca nu stiu cat au primit in proprietate.
Tot atunci si parintii au facut cerere pt a primi in proprietate restul terenului imprejmuit dar nu s-a aprobat.

In anul 2018 pe baza legii 231 parintii au depus cerere pt a primi in proprietate restul terenului imprejmuit pe baza actelor ce le aveau si a declaratiilor vecinilor. Dar acum nepotii vanzatorului spun ca de fapt proprietatea vanduta de bunicul lor nu era tot terenul de 1200 mp ci mai putin si nu sunt de acord sa semneze acordul de buna vecinatate cerut de la primarie.

Poate cineva sa-mi spuna ce se poate face si care ar fi pasii de urmat in acest caz?
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2019
marco77, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bogdan Costache , Avocat 02:56, 9 Octombrie 2019
O posibilă solutie care imi vine in minte ar fi o acțiune avand ca temei uzucapiunea, fiind vorba de o posesie de peste 30 de ani.

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune cumparare casa` andreifor andreifor Buna seara, acum 2 zile parintii mei au cumparat o casa cu un teren de 850 de metri patrati fara sa stie ca in n acte suprafata este de 250 de metri diferenta ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire mamana mamana Am un act de vanzare -cumparare intre parintii mei cu clauza de intretinere. Actul este facut in anul:1984 pe casa si 250 metri patrati(asa se facea la acea ... (vezi toată discuția)
Impozit pe casa Gommer Gommer Buna ziua! Tata are o casa la tara, la care anul trecut impozitul a fost de 70 de lei,in 2009 120 de lei, iar pentru anul 2011 are 270 de lei de platit. La ... (vezi toată discuția)