avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere respinsa de catre instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere respinsa de catre instanta

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema.
A avut loc un proces de judecata intre 2 parti. Reclamantul a castigat in instanta procesul, dar hotararea nu este definitiva si irevocabila. Paratul a facut recurs, depunand o cerere de reexaminare taxa timbru, cererea fiind respinsa de catre instanta.
Daca aceasta cerere a fost respinsa, hotararea, data de catre instanta in favoarea paratului, ramane definitiva si irevocabila?
Urmeaza un alt termen de judecata?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: 123monica , utilizator 15:19, 3 Iunie 2014
Cererea de reexaminare a fost respinsa. Nu recursul. Verificati portalul instantelor de judecata si vedeti in ce data este fixat termen de judecata in cauza dumneavoastra.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Am inteles, nu eram sigura. Am verificat pe portalul instantelor de judecata, in fiecare zi, si nu s-a stabilit un termen nou de judecata. Probabil ca mai dureaza, ultimul termen de judecata a fost in 30.04.14.

Numai bine!
Daca nu mai apare niciun termen fixat dupa data de 30.04.2014 inseamna ca instanta s-a pronuntat atunci asupra recursului. Si l-a respins. Ceea ce inseamna ca hotararea primei instante este definitiva si irevocabila.
Mergeti la arhiva Tribunalului care a judecat recursul, cautati in Ecris (e un tonomat care seamana cu un bancomat). Introduceti numarul dosarului si vedeti fisiere atasate. Deschideti fiesierul din 30.04. Acolo ar trebui sa fie incheierea de sedinta si vedeti mentiunile.
Altfel, asteptati sa vi se comunice decizia Tribunalului.
Daca nu va satisface solutia, consultati un avocat. Mai sunt si alte cai de atac extraordinare.
Va multumesc inca o data pentru raspuns si indrumare.
Sper sa se termine acest proces cat mai repede. Astept eliberarea unui document de cel putin 2 ani, si depinde de sentinta finala a acestui proces. Voi tine cont de sfatul dvs.

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face pentru repunere pe rol proces.? - un proces a fost ... oanaportar oanaportar cum se face pentru repunere pe rol proces.? - un proces a fost suspendat cât s-a judecat alt proces - procesul judecat a fost câștigat - acum trebuie ... (vezi toată discuția)
Apel partaj daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna seara , as dori sa va intreb ce se discuta deobicei in camera de consiliu la tribunal? De exemplu maine 20.08.2015 am un termen intr-un proces de partaj ... (vezi toată discuția)
Proces ancairo ancairo Buna ziua, Am nevoie de sfatul dvs. 1. In urma somatiei privind evacuarea unui imobil trimisa de executor, debitorii au formulat o contestatie, urmare ... (vezi toată discuția)