avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o intrebare

Art. 282 CPC:
Impotriva incheierilor premergatoare nu se poate face apel decat odata cu fondul, in afara de cazul cand prin ele s-a intrerupt sau s-a suspendat cursul judecatii.

As dori daca poate sa-mi explice cineva mai exact ce inseamna acest lucru (prima parte, mai ingrosata).
Adica daca fac apel la o incheiere de sedinta in apel se judeca tot fondul ?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: eder , utilizator 13:31, 7 Mai 2009
Hotararile judecatoresti pot fi sentinte (de achitare , condamnare , sentinte(cele dispuse in apel , recurs ) sau incheieri (cele dispuse in cursul procesului ).

Exista incheieri premergatoare (care nu leaga instanta de judecata, se poate reveni asupra masurilor existente.) si incheieri interlocutorii (care leaga instanta de judecata, deci nu se poate reveni asupra masurilor deja propuse )

Apelul impotriva acestora categorii de incheieri se va exercita odata cu fondul , exceptiile fiind - intreruperea respectiv suspendarea cursului judecatii .

Deci incheierea va fi atacata numai odata cu hotararea ce se va pronunta.

Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Incheierile premergatoare ale instantelor judecatoresti sunt acele incheieride sedinta date de catre instante, pana la solutionarea fondului, dar asupra carora instanta poate reveni( desfiinta ori inlocui), si care sunt supuse apelului o data fondul, adica odata cu sentinta data de instanta de fond, dar nu atunci cand prin ele s-au dispus intreruperea ori suspendarea judecatii.
gabescu a scris:

Incheierile premergatoare ale instantelor judecatoresti sunt acele incheieride sedinta date de catre instante, pana la solutionarea fondului, dar asupra carora instanta poate reveni( desfiinta ori inlocui), si care sunt supuse apelului o data fondul, adica odata cu sentinta data de instanta de fond, dar nu atunci cand prin ele s-au dispus intreruperea ori suspendarea judecatii.

Deci la un proces care se afla pe rol la judecatorie si la care s-a dat o incheiere de sedinta care nu-mi convine, practic nu am cum sa o atac cu apel ? Trebuie sa astept sa se dea o hotarare ? Ce e de facut ?
S-a dispus o expertiza la un imobil inca din luna noiembrie si expertul refuza sa o faca, iar soliciterea de expertiza este ilegala. Pe mine in definitiv nu m-ar fi deranjat sa fie facuta, dar nu se face si nu vreau sa mai astept. Cum pot sa atac aceasta incheiere de sedinta ?
Multumesc frumos.

Si mai am o intrebare.
Daca o parte sau avocatul acesteia minte instanta de judecata, ce fel de fapta este aceasta ?
Multumesc inca o data.
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2009
eder, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs odata cu fondul??? BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN Buna seara,o intrebare pentru stimabilii avocati, Cum se procedeaza in situatia in care se face RECURS ODATA CU FONDUL??la fel ca si recursul clasic? (vezi toată discuția)
Incheierea interlocutorie tzuku51 tzuku51 Ce este concret o \\"Incheiere interlocutorie\\" si care este diferenta fata de o incheiere obisnuita?Impotriva unei incheieri interlocutoriise poate face ... (vezi toată discuția)
Termen de recurs gyoni8 gyoni8 Buna, Cand si cum pot formula recurs impotriva unei incheieri de sedinta prin care instanta mi-a respins exceptia tardivitatii formularii apelului? Dupa ce ... (vezi toată discuția)