avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Incheierea interlocutorie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Incheierea interlocutorie

Ce este concret o "Incheiere interlocutorie" si care este diferenta fata de o incheiere obisnuita?Impotriva unei incheieri interlocutoriise poate face apel?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: stefanudrea , utilizator 18:44, 17 Septembrie 2018
Buna seara,
Incheierea interlocutorie este o incheiere in care se rezolva o parte din cererea dedusa judecatii, restul urmand a se solutiona in functie de aceasta.
Se poate formula cale de atac o data cu fondul adica doar la solutionarea completa a cererii prin sentinta.
Daca nu sunteti lamurit va sfatuiesc sa va adresati unui avocat care sa va explice mai detaliat.
Incheierile interlocutorii sunt incheierile prin care instanta "prejudeca "anumite aspecte deduse judecatii,lasand sa se intrevada solutia finala.Incheierile interlocutorii "leaga" instanta in sensul ca, daca s-a pronuntat cu privire la anumite aspecte ale cauzei, nu mai poate reveni asupra aspectelor solutionate prin incheierea interlocutorie.Incheierile interlocutorii pot fi atacate doar odata cu fondul cauzei.
va multumesc.
incheierea finala prin care s-a pronuntat asupra cererii de restituire a taxei judiciare de timbru este incheiere interlocutorie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o intrebare eder eder Art. 282 CPC: [b]Impotriva incheierilor premergatoare nu se poate face apel decat odata cu fondul[/b], in afara de cazul cand prin ele s-a intrerupt sau s-a ... (vezi toată discuția)
Dupa pronuntare ce urmeaza ? azi112010 azi112010 As avea si eu urmatoarele intrebari: - cum aflu ce se dispune la pronuntare (ni s-a spus ca in 5 zile) ? - dupa pronuntare, in cazul in care ceva nu este ... (vezi toată discuția)
Recurs - dupa apel dadam dadam As dori sa stiu daca solutia : \\"Anuleaza ca netimbrat apelul formulat de reclamant X impotriva sentintei civile nr.X pronuntate in dosarul civil nr.X al ... (vezi toată discuția)