Buna ziua, pe strada unde locuiesc (am o casa) parcarea este cu plata. Eu mi-am parcat masina fix in dreptul punctului de access auto, fix in fata portii unde locuiesc. Am parcat-o cu "botul" inspre accesul auto (poarta mea) , era pe tratuar (un trotuar foarte mare) insa nu era nici un milimetru pe drum.
Azi ma trezesc cu o amenda, desi am parcat-o fix in fata portii mele. Pana acuma nu mi se intampla nimic, JOIA e interzisa parcarea iar restul masinilor erau ridicate insa niciodata a mea.
Dupa sistemul de ,,comunicare", cred ca suntem concetateni :yes:. E asa cum am zis, e vorba de o taxa. Aceasta va fi mai dificil de atacat in instanta decat un pv, nu se judeca pe oug 2/2001, e vorba de contencios ad-tiv, se aplica Legea 554/2004, legea contenciosului administrativ, modificata prin prevederile ncc. Puteti sa faceti altceva: nu
platiti ,,taxa" si va vor trimite un pv. Cu acela e alta poveste, e mai usor de desfiintat. P.S. Ati ghicit, chiar e o imprimanta de mana. Ce scrie pe fituica ? Asa, pe scurt.
Daca e asa, atunci procesul verbal trebuie intocmit intr-o luna de la data constatarii faptei si comunicat in 6 luni de la data intocmirii. Altfel, dreptul la actiune in instanta se prescrie.
Amenda parcare
doinytza
Firma mea a primit de la Politia comunitara un proces-verbal de constatare contraventie cu amenda pentru parcare pe locul altuia. Problema este ca fapta cica ... (vezi toată discuția)