avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amendat desi am parcat in dreptul portii unde locuiesc
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amendat desi am parcat in dreptul portii unde locuiesc

Buna ziua, pe strada unde locuiesc (am o casa) parcarea este cu plata. Eu mi-am parcat masina fix in dreptul punctului de access auto, fix in fata portii unde locuiesc. Am parcat-o cu "botul" inspre accesul auto (poarta mea) , era pe tratuar (un trotuar foarte mare) insa nu era nici un milimetru pe drum.

Azi ma trezesc cu o amenda, desi am parcat-o fix in fata portii mele. Pana acuma nu mi se intampla nimic, JOIA e interzisa parcarea iar restul masinilor erau ridicate insa niciodata a mea.

Nu mai inteleg nimic, rog lamurii.
Cel mai recent răspuns: Titu85 , utilizator 02:02, 8 Iunie 2014
Dupa sistemul de ,,comunicare", cred ca suntem concetateni :yes:. E asa cum am zis, e vorba de o taxa. Aceasta va fi mai dificil de atacat in instanta decat un pv, nu se judeca pe oug 2/2001, e vorba de contencios ad-tiv, se aplica Legea 554/2004, legea contenciosului administrativ, modificata prin prevederile ncc. Puteti sa faceti altceva: nu
platiti ,,taxa" si va vor trimite un pv. Cu acela e alta poveste, e mai usor de desfiintat. P.S. Ati ghicit, chiar e o imprimanta de mana. Ce scrie pe fituica ? Asa, pe scurt.
Daca e asa, atunci procesul verbal trebuie intocmit intr-o luna de la data constatarii faptei si comunicat in 6 luni de la data intocmirii. Altfel, dreptul la actiune in instanta se prescrie.
deci acuma ce fac? astept sa-mi dea procesul de constatare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda in parcare nesemnalizata Ashrak Ashrak Buna ziua, azi am parcat masina in orasul Medias, pe o parcare administrata de primaria noastra. Parcarea este imensa si in afara de aparatul care elibereaza ... (vezi toată discuția)
Contestare ridicare auto FeelLikeANut FeelLikeANut In data de 4 mi-a fost ridicata masina aflata la 1m distanta de un indicator de parcare (1m dupa indicator, asadar regulamentar) motivul ridicarii pe care-l ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare doinytza doinytza Firma mea a primit de la Politia comunitara un proces-verbal de constatare contraventie cu amenda pentru parcare pe locul altuia. Problema este ca fapta cica ... (vezi toată discuția)