avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Articolul 320 indice 1
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Articolul 320 indice 1

Este vorba de lovire si violente. Am fost intrebat de judecator daca vreau sa beneficiez de acest articol, dar sa nu mai aduc noi probe. Am recunscut fapta ca si in rechizitoriu, dar am cerut proba cu martori. Proba a fost respinsa, dar partii vatamate i-a fost aprobata.

Intrebarea mea este daca la noul termen pot cere in loc de judecata clasica, să aibă loc în baza probelor administrate în faza de urmărire penală si sa beneficiez de acest articol. Daca da, vor fi audiati si martorii care au fost acceptati ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: birog , utilizator 15:00, 24 Iunie 2014
Nu stiu ce ati facut si cum s-a derulat judecata.
Poate ca procesul se judeca pe latura civila si de aceea se vor audia martori.
Pe latura civila ati putea audia martori dupa parerea mea fara probleme, dar nu stiu ce opinie ar avea judecatorul.
La termenul urmator nu mai puteti cere martori.


Sunt acuzat de lovire si alte violente, fapta recunoscuta inca din timpul anchetei si in timpul procesului. Procesul se judeca pe latura penala. As vrea sa stiu daca la termenul viitor pot sa cer articolul 320 indice 1
Din ceea ce ziceti se pare ca nu mai puteti.

Incercati sa cereti avocat din oficiu deoarece situatia este simpla dar fara a se vedea dosarul si a se cunoaste ceea ce s-a intamplat la termenul anterior nu va poate lamuri nimeni.
Avand in vedere ca puteti beneficia de art 320 ind 1, pana la inceperea cercetarii judecatoresti, daca instanta nu a retinut si consemnat in incheierea de sedinta, faptul ca ati recunoscut in totalitate faptele fara ca sa solicitati si administrarea altor probe atunci, nu mai puteti solicita la termenul urmator reducerea pedepsei in temeiul acestui articol, daca ati fost audiat deja, si a fost acordat cuvantul procurorului si celeilalte parti.
Ar trebui stiut ce s-a consemnat in incheierea de sedinta.

Am avut un caz in care instanta mi-a spus ca imi da si martori daca vreau dar ca se va aplica art 320 ind 1 CPP ( VECHI).Acum a alt text de lege aplicabil dar nu conteaza.
Eu nu am vrut...
Judecatorul nu studiase dosarul iar eu stiam exact ca nu exista sanse...
Era o rejudecare dupa extradare...

Alte discuții în legătură

Art. 320 indice 1 c.pr.pen. declaratia persoanei acuzate CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Stie cineva daca exista situatii in care anterior momentului de a se aplica art. 320 ind. 1 C.pr. pen., instanta considera ca persoana a fost audiata fara sa ... (vezi toată discuția)
Aplicarea art 320 in cazul unui proces cu mai multi inculpati unulaltul unulaltul Buna ziua, am urmatorul caz pentru care v-as fi recunoscator daca ati putea sa dati o lamurire: Caz de inselaciune in conventii art. 215 alin. 1,2,3 si 5 ... (vezi toată discuția)
cum se desfasoara procesul in cazul recunoasterii vinovatiei -art. 320 ind.1 c.proc.pen. ? leona777 leona777 In cazul in care merg pe recunoasterea vinovatiei, art. 320,1, Cpp, cum se va desfasura in continuare procesul meu penal ? (vezi toată discuția)