avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare in grad superior functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare in grad superior functionari publici

Buna ziua,
As avea nevoie de o parere referitoare la avansarea in grad superior la functionari publici: sunt pe grad principal din 2006, calificative f. bine, dar am suspendare din pentru cresterea copilului din 2009 pana in 27 aprilie 2012.
Din 27 aprilie 2012 pana in 31decembrie 2013 am 2 calificative f. bine.
In 2014 pot sa particip la examen de promovare in grad?
Cel mai recent răspuns: ciomaga , utilizator 19:14, 2 Iunie 2014
Legea nr. 188 din 8 decembrie 1999 privind Statutul funcţionarilor publici:
Art. 65 (2) - Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deţinut, funcţionarul public trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;
b) Abrogată prin punctul 2. din Lege nr. 284/2010 începând cu 01.01.2011.
c) să fi obţinut cel puţin calificativul «bine» la evaluarea anuală a performanţelor individuale în ultimii 2 ani calendaristici;
d) să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi.

In speta, puteti participa la examenul de promovare in grad in 2014.
Multumesc pentru raspuns!
.
Mi s-a spus ca nu pot sa dau examenu de grad deoarece calificativul pe anul 2012 reprezinta doar perioada ( 27 aprilie 2012 - 31 decembrie 2012) deoarece in 27 aprilie 2012 m-am intors din concediu de maternitate. Drept urmare nu ar fi doi ani calendaristici pana in 31 decembrie 2013 ci doar 1 an si 10 luni.
As dori sa stiu daca intradevar nu pot participa la exmenu de grad conform legii.
Multumesc!
Doi ani calendaristici se refera la :
- evaluarea pentru anul 2012
- evaluarea pentru anul 2013

Astfel, trebuie sa vi se ia in considerare ultimele doua evaluari calendaristice anuale: partiala din 2012 si cea pentru anul 2013 (intreg).

Incercati sa luati legatura cu cei de la ANFP
[ link extern ]
Multumesc frumos pentru informatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea in grad dupa concediu crestere copil 2 ani GabriellaBroscaru GabriellaBroscaru Buna ziua!!! Am nascut in aprilie 2012 si am stat in concediu crestere copil 2 ani,pana in martie 2014. Conform legii,aceasta perioada se considera si ... (vezi toată discuția)
Promovarea functionarului public dupa revenirea din cc Diamondia Diamondia Buna ziua, intrebarea mea este cand poate promova in grad profesional imediat superior celui detinut, un functionar public revenit in aprilie 2013 din ... (vezi toată discuția)
Clasa de salarizare functionari publici parvanelena74 parvanelena74 Buna ziua. Din anul 2007 luna mai am fost functionar public clasa 3, gradul asistent treapta 3. In anul 2009, luna iunie, am fost avansata la gradul asistent ... (vezi toată discuția)