avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Obligat la plata conf art 1013-1024
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Obligat la plata conf art 1013-1024

buna ziua ,am fost sef depozit la o societate privata ,patronul a murit iar eu am preluat depozitul am infiintat un srl si am achizitionat marfa de la societatea pentru care am fost sef depozit in continuare ,in anul 2012 am achizitionat marfa in valoare de 10143 lei avind termen 7 zile de plata ,nu am putut sa onorez plata deorece si eu am livrat catre clienti cu termen de plata si nu am mai incasato iar acum in 09 mai 2014 am primit comunicarea prin care sunt obligat la plata sumei plus penalitati mentionez ca firma este suspendata din 2013 iar eu nu am fost somat sau invitat la mediere va intreb daca se poate indrepta asupra administratorului pentru blocare cont etc si daca poate sa imi faca plangere penala ?nu am lasat garantie nici bilet la ordin si nici fia de cec
Cel mai recent răspuns: ContSters321701 , utilizator 09:23, 3 Iunie 2014
in termen de 10 zile de la data comunicarii hotararii instantei trebuie/a sa introduceti cerere in anulare. Daca actiunea a fost introdusa inainte de 15.02.2013, termenul de plata de 15 zile comunicat prin somatie nu era prevazut anterior in materia ordonantei de plata din OUG 119/2007, ci se arata ca nu este necesara nici parcurgerea procedurii prealabile a concilierii directe. Este important sa stiti in ce data a fost introdusa actiunea si care au fost dispozitiile legale pe care s-a intemeiat solutia instantei.
cerere a fost inregistrata in data de 02 04 2014 si a solicitat emiterea ordonantei de plata impotriva debitoarei x .. iar contractul fost incheiat in v-c la data de martie 2012 facturile sunt emise in 2012 ,2013 firma creditoare a mai avut o cerere in instanta Obiect: ordonanţă de plată - OUG 119/2007 / art.1013 CPC ş.u. dar sa Solutia pe scurt: Respinge ca inadmisibilă cererea formulată de creditoareCu cerere în anulare în 10 zile de la comunicare. iar acul acul la o a doua cerere in instanta ,nu am fost somat iar daca am fost nu am semnat nimic recomandat mai mult firma este suspendata ,am dreptul de 10 zile de cerere in anulare ce pot sa invoc?am sanse sa se anuleze hotarirea care ma obliga la plata si penalitati de 0,25 la suta pe zi ce sanse am si daca raspund eu in calitate de administrator?
Mergeti la arhiva judecatoriei. Studiati dosarul prin care s-a respins ca inadmisibila cererea pentru a observa motivul inadmisibilitatii. Vedeti despre ce facturi este vorba, ce sume. Dupa ce obtineti aceste informatii, formulati intampinare la cererea noua de chemare in judecata (termen 25 de zile de la comunicare). Raspunderea nu este personala, daca nu ati garantat ca fideiusor. Insa, cel mai bine ar fi sa consultati un avocat caruia sa-i prezentati toate actele procedurale care vi s-au comunicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare temei juridic actiune mdcc mdcc Buna ziua,supun atentiei dumneavoastra urmatoarea situatie.Am introdus o ordonanta de plata pe temei O.U.G 119/2007(pe NCPC),nu a fost nici un termen,pot ... (vezi toată discuția)
Excepția autoritãții lucrului judecat invocatã de instanþã în al doilea dosar, dupã ce prima cerere a fost respinsã ca inadmisibilã MGLC MGLC Bună ziua, În aprilie 2013 am chemat în judecată Debitorul pentru plata unor rate restante la un împrumut. Nu am specificat obiectul, iar cererea a ... (vezi toată discuția)
Actiune in pretentii sau pe somatie de plata? carmenbn carmenbn Asociatia de proprietari a dat in judecata restantierii.Avocatul le-a trimis notificari si somatii acasa,dupa care le-a facut dosar pt.judecatorie.Actiunea ... (vezi toată discuția)