Soția a lucrat la o societate care anul acesta a fost radiată în baza unei decizi judecătorești. Având nevoie de anumite acte am început sa întreb atât la fostul patron cât și la firma care s-a ocupat de lichidarea firmei și am constatat că nici unul dintre ei nu are nimic din arhiva societății. Lichidatorul juridic mi-a arătat că singura arhivă pe care o are este un dosar de aproximativ 50 pagini. Fosta firmă care a făcut contabilitatea societății îmi comunică că nu mai are nimic din arhivă.
care ar fi demersurile pentru reconstituirea numitor documente.
unde ar mai fi șanse să găsesc ceva urme de documente. ce instituții.
fisa postului deoarece prin acel document se poate dovedi vechimea in specialitatea studiilor.
contractul de muncă.
cererile depuse pentru concediul de cresterea copilului.
pentru o adeverinta ce imi trebuie la AJPS pentru obtinerea indemnizatiei de crestere a copilului (copil cu handicap) pe care trebuie sa mio deie lichidatorul juridic eu trebuie sa ii dovedesc lui ca in perioada 2007 - 2014 sotia se afla in concediu de cresterea copilului.
Conform legislatiei in vigoare, Lichidatorul are obligatia legala de a arhiva (pentru un anumit termen) o mare parte din documentele firmei lichidate si radiate.
vezi: [ link extern ] .
Incercati o solicitare la Arhivele Statului
Contractul de munca trebuie sa aveti acasa un exemplar.
Contractul de munca il puteti dovedi cu cartea de munca (ori o aveti acasa ori este la ITM, perioada pana in 2011, iar perioada 2011-2014 puteti solicita o adeverinta de la ITM pentru ca evidenta cartilor de munca a fost online.
Cererile pentru concediu trebuie sa aveti acasa un exemplar, daca le-ati depus cum era si normal in doua exemplare. Insa pana la 7 ani, ati primit o indemnizatie, si perioada respectiva constituie vechime in munca. Unde ati depus cererile pentru indemnizatie??? La primarie pare-mi-se (caci nu la firma respectiva)? De acolo ar trebui luata adeverinta, prima data si apoi sa mergeti la angajator(reprezentat prin lichidator, desi probabil acesta este descarcat de sarcini acum).
P.S. de conditia asta cu fisa postului chiar ca nu am auzit pana acum
P.S. Ultimul loc unde puteti cauta (cu sanse de 1%) sunt arhivele statului (apropo de cele scrise mai sus), caci din pacate actele nu ajung acolo decat in teorie, in practica "se pierd pe drum", mai ales la firmele mici.
stiu ca normal trebuia sa am un exemplar. din pacate nu am numik. tocmai de aceea ma zbat sa caut si sa mai gasesc ceva. daca nu prin fisa postului atunci cum se face dovada incadrari pe studii superioare.
Demisie
ionutvd
In urma cu aproximativ 2 luni mi-am dat demisia de la firma la care lucram. Am redactat demisia, am semnat-o, i-am inmanat-o managerului si el mi-a zis ca in ... (vezi toată discuția)