avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Administrare frauduloasa???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Administrare frauduloasa???

Buna seara
In 2006 am avut o procura pentru vanzarea unui teren,in 2008 cel ce mi-a lasat procura a murit,acum rudele lui vin si zic ca am vandut terenul si nu au primit banii.Mi-au facut plangere penala pentru administrare frauduloasa.Mentionez ca nu am chitanta descarcatoare ,doar o declaratie de mana cum ca si-a primit intreg pretul cerut.Ma puteti sfatuii cum sa actionez? Multumesc!:(
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:37, 2 Iunie 2014
Acea declarație, dacă este semnată și datată de mandatnt, vă poate ajuta. Dacă moștenitorii susțin altceva, ar trebui și să dovedească.
Multumesc de raspuns...dar plangerea formulata ca si administrare frauduloasa este corecta din punct de vedere juridic....mi s-a parut ca si o plangere facuta unui administrator de firma...nu?
In principiu, DA este corecta.
Este vorba de administrarea unui bun (afacere) conform mandatului incredintat, nu de administrarea unei firme,.
Vedeti Codul civil.
Daca rezulta ca defunctul a primit pretul nu conteaza ceea ce zic mostenitorii.
Ei nu au dreptul la bani daca ati platit la defunct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, drept de proprietate, am ... nicolaect nicolaect buna ziua, transfer drept de propritate: teren extravilan am o \'procura speciala\' semnata de catre vinzator si autentificata de notar in 2007. in procura ... (vezi toată discuția)
Cit e valabila o procura si cum sa procedez in cazul urmator? glo glo am un contract de arenda incheiat u proprietarul terenului.proprietarul a incheiat cu alta persoana o procura pt a-i administra terenul.pina acum procuristul ... (vezi toată discuția)
Moștenire însușită în totalitate, fără drept, de o persoană în prezent decedată. cum se împart cotele între moștenitorii rămași în viață? Crisant76 Crisant76 buna seara tuturor. D-na A este casatorita cu d-nul B,impreuna au un fiu necasatorit si fara copii. D-nul B are 4 frati decedati si cate 4 nepoti de la ... (vezi toată discuția)