avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act apartament- drept concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act apartament- drept concubinaj

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti ce drepturi are o persoana care a trait in concubinaj 30 de ani asupra apartamentului in care cei doi au locuit .Mentionez ca nu au copii iar fiecare au rude de gr I (frati si surori)

MUltumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:14, 4 Iunie 2014
Buna ziua,
Nu are nici un drept.
Fratii si surorile sunt rude de gradul 2.
eu am inteles ca s-a dat o lege prin care si daca traiesti 2 ani prin concubinaj are dreptul la ceva din bunuri etc ...nu stiu exact de aceea si intreb
Ati inteles gresit, nu exista o lege in acest sens, pot sa convietuiasca si un veac ca tot nu se mostenesc unul pe altul,iar bunurile nu evin comune.
E drept ca daca unul a investit in casa celuilalt, ar putea avea un drept de creanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj Oana21 Oana21 Am trait in concubinaj timp de aproape 40 de ani, am avut un baiat impreuna,care a decedat acum un an si jumatate,la varsta de 35 de ani. Casa in care am ... (vezi toată discuția)
Drepturi după 18 ani concubinaj: cum se poate ridica certificatul de deces, și cine poate beneficia de moștenire dacă nu există rude de sânge? Robert2000 Robert2000 Tatal meu a trait in concubinaj cu o doamna 18 ani. Doamna a murit in urma cu 4 zile. Certificatul de deces nu i s a eliberat tatalui meu ptr ca este concubin. ... (vezi toată discuția)
Succesiune Miha75 Miha75 Buna ziua. Va rog mult sa mă lamuriti intr-o problema. Mama mea a trait in concubinaj timp de 23 de ani cu un barbat care nu era divortat de prima sotie. Din ... (vezi toată discuția)