avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte de instrainare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte de instrainare casa

Buna ziua ,
Va rog sa imi spuneti daca se poate face act de donatie pe o casa intre 2 frati cand exista si un al 3-lea sau trebuie act de vazare cumparare.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:17, 4 Iunie 2014
al 3 lea frate va putea ataca donatia.Uneori si actul de vc poate fii atacat,dar e mai sigur.
Un frate vrea sa vanda celuilalt sau cum ?
Ar trebui sa aiba si motiv pt care sa atace actul oricare ar fi el.
Daca exista trei frati si doar doi vor sa fie beneficiarii donatiei,este logic ca al treilea se simte dat la o parte....pana la urma sunt egali in fata oricui.
Daca parintii doneaza numai unora din copii, cel lasat fara nimic are motiv legal sa atace donatia ca i se cuvine macar o mica parte din averea parintilor, are dreptul sa culeaga rezerva succesorala. Daca unul din frati ar vrea sa doneze altuia, indiferent cum s-ar simti al treilea, acestuia i-ar trebui un alt motiv sa atace donatia pt ca nu beneficiaza de vreo rezerva succesorala de la frate.
da un frate vrea sa vanda celuilalt

Alte discuții în legătură

Mostenire Dana_Burcea78 Dana_Burcea78 multumesc pt. raspuns,as vrea sa va mai intreb ceva si anume,sunt 2 surori ,iar una dintre ele vrea toata mostenirea,dar proprietara averii traieste,adica mama ... (vezi toată discuția)
Atacarea unui contract de donatie bcpi.in bcpi.in tatal meu si cu fratele lui sunt coproprietarii un imobil(teren si casa);pe constructii are fiecare certificat de mostenitor(tata a acceptat mostenirea de la ... (vezi toată discuția)
In ce masura poate fi atacat actul de donatie ccrys ccrys Buna ziua, Parintii mei vor sa imi faca mie si sotiei act de donatie pt apartament. Eu am frate care nu este interesat de acest apartament si va da o ... (vezi toată discuția)