avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM durata determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM durata determinata

Un salariat are un CIM pe durata determinate pana la data de 25.06.2014. Se doreste continuarea activitatii, in continuare, pe durata nedeterminata. Este sufficient un act additional, sau este nevoie de un nou CIM? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:41, 3 Iunie 2014
Este suficient un act aditional.
Angajarea pe durata determinata are niste reguli care trebuiesc respectate de catre angajator.
In cazul descris de dvs., se poate continua activitatea (desigur daca angajatorul doreste acest lucru) prin intocmirea unui act aditional la CIM, insa va sfatuesc sa incercati sa solicitati modificarea CIM, in CIM cu perioada nedeterminata - tot prin act aditional si desigur, daca angajatorul dvs. doreste/vrea/are conditii sa faca acest lucru.

Trebuie sa retineti ca toate acestea sunt prerogativele angajatorului care, functie de nevoile sale poate prelungi CIM-ul pe perioada determinata sau nedeterminata.
Dorinta de a continua activitatea apartine angajatorului.
@ LIVIU NISTEA

Este suficienta incheierea unui act aditional de modificare a duratei c.i.m. din determinata in nedeterminata , incepand cu data de 25.06.2014 sau cu o data anterioara acesteia.
Acest act aditional poate fi transmis in Revisal si dupa data de 25.06.2014?

Alte discuții în legătură

Transformare cim perioada determinata in nedeterminata mirela2000 mirela2000 Buna ziua, Cum pot transforma CIM din durata determinata in durata nedeterminata fara a se pierde nici o zi de lucru pentru salariat? Este suficient un act ... (vezi toată discuția)
Transmitere acte adtionale in revisal ELLIE8888 ELLIE8888 actele aditionale care se fac la contractele d munca pe perioada determinata se transmi prin revisal in 20 de zile lucratoare, dar cand trebuiesc intocmite ,de ... (vezi toată discuția)
Prelungire durata contract de munca svisarinescu svisarinescu Buna ziua, In cazul in care am un angajat cu contract pe perioada determinata ( data expirarii 29.06.2017) si se doreste prelungirea acestuia pe perioada ... (vezi toată discuția)