da, daca spatiul respectiv este proprietatea societatii si tot da daca spatiul respectiv este inchiriat dar cu conditia ca in contractul de locatiune dintre SC si proprietar sa nu existe o clauza contrara .
Nu este chiar asa simplu:
O societate comerciala are ca scop al activitatii sale producerea de profit.
Comodatul este esentialmente gratuit ceea ce duce la folosirea inadecvata a patrimoniului societatii deci la diminuarea profitului si implicit la diminuarea impozitului catre Bugetul de stat.
Organele de control ANAF sau chiar unii actionari/asociati ar putea interpreta ca acordarea gratuita a spatiului prin comodat constituie evaziune fiscala sau, mai bland, prost management
nu stiu daca problema este neintelegerea unui text sau este personala asa ca mai explic o data: prin exprimarea " un spatiu comercial pe care il detine"- poate insemna in spatiu asupra caruia sc X are un drept de proprietate si atunci poate face contract de comodat cu sc Y sau poate insemna un spatiu pe care il detine sc X prin contract de locatiune dar pe care il poate da in comodat lui sc Y daca proprietrul nu a stipulat in locatiune clauza contrara. In concluzie vorbim despre comodat in ambele cazuri.
Foarte pertinent este raspunsul lui legalmgm. dar plecam de la prezumtia ca nimeni cu cere informatii pentru a eluda legea ci pentru a isi rezolva niste situatii.
Contract subinchiriere
simao
Buna ziua,
Va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema.
Societatea comerciala al carei asociat unic sunt, detine in proprietate un spatiu comercial.
In ... (vezi toată discuția)