avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Buna ziua,

In urma cu 1 an am fost angajata pe perioada determinata, insa nu s-a specificat perioada determinata, ci doar am fost angajata pe postul unei doamne care intra in concediu de maternitate. Contractul meu suna asa "perioada determinata pana cand titularul postului, ... , se intoarce din concediu postnatal."

Este legal asa ceva? Acum, doamna respectiva doreste sa vina inapoi. Angajatorul are vreo obligatie fata de mine, salariatul pe perioada determinata, adica este obligat sa imi ofere o alta pozitie libera conform aptitudinilor mele?

Mentionez ca nu am primit niciun preaviz scris, ci doar o instiintare verbala.

In asteptarea raspunsului, va multumesc anticipat.

O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:40, 3 Iunie 2014
buna ziua !
c.i.m inceteaza de drept la intoarcerea titularului; angajatorul ar fi trebuit sa va inmaneze o dispozitie de incetare a c.i.m. si o adeverinta/extras, cu perioada lucrata !daca ati lucrat 12 luni sau mai mult se poate discuta si de indemnizatie de somaj...

succes!
Multumesc pentru raspuns!

Eu nu am primit nicio dispozitie, ar trebui sa o solicit? Da, am lucrat mai mult de 12 luni, sunt de fapt 13 luni.

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;

b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajator ratonu ratat ratonu ratat Buna seara, Voi incerca sa fiu cat mai scurt si mai concis: De circa 12 ani mama mea a fost angajata ca dispecer la o firma de paza si protectie... primul an ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime cimpilici cimpilici Buna ziua. As dori sa stiu daca dupa perioada contractului pe perioada determinata de 1luna si cu prelungire de 3luni in caz de demisie, dupa ce ti sa facut ... (vezi toată discuția)
Ce acte trebuie cerute de la fostul angajator..? pentru un nou loc de munca StanoiuFlorin1 StanoiuFlorin1 Am lucrat o perioada de 10 luni ,Ce acte trebuie cerute de la fostul loc de munca ...?Pentru un nou loc de munca ? Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)