avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta de vechime

Buna ziua. As dori sa stiu daca dupa perioada contractului pe perioada determinata de 1luna si cu prelungire de 3luni in caz de demisie, dupa ce ti sa facut contractul nedeterminat si sa mai stat la acea firma 6luni, adeverinta de vechime se da si pe cele 4 luni(perioada contractului determinat). Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cimpilici , utilizator 19:20, 19 Aprilie 2015
Da, adeverinta de vechime se da pentru ntreaga perioada lucrata la aceeasi firma, indiferent daca au fost incheiate C.I.M. pe perioada determinata sau nedeterminata.
Angajatorul va trebui sa va elibereze doua adeverinte de vechime ,cate una pentru fiecare perioada lucrata.

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

Multumesc pentru raspuns. Amenda este cam mica in caz de refuz dar asta-i legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand am avut intocmit cim cu perioada determinata stiu ca trebuie sa fac cerere pentru a intra in posesia deciziei de incetare a cim larafabian larafabian Cateodata si nu de putine ori, angajatorii nu intocmesc chiar si la cererea angajatilor pe diferite motive numai de ei stiute!...decizie de incetare a cim si ... (vezi toată discuția)
Contract de munca nedesfacut kockacukor kockacukor Buna ziua! Sunt nelamurita, fiindca am patit urmatoarele: sunt studenta in anul III momentan, si in vara anului 2013 si a anului 2014 am lucrat in acelasi ... (vezi toată discuția)
Adeverinta revisal anuteih anuteih Daca am lucrat intr-un alt judet decit domiciliu din CI unde pot cere o adeverinta REVISAL privind perioada lucrata acolo? (vezi toată discuția)