Bună ziua! Am următoarea nelămurire cu privire la admisibilitatea unei cereri prin care se solicită pe cale de ordonanţă preşedinţială permiterea accesului în imobilul aflat în stare de indiviziune. În fapt, procedura succesorală a fost deschisă, există un proces pe rolul instanţei, există un soţ supravieţuitor şi doi descendenţi. Accesul unuia dintre descendenţi este limitat de către soţul supravieţuitor. În drept, art 996 NCPC, atrage atenţia asupra "aparenţei de drept'' şi ''urgenţei'' După părerea dvs.există just temei pentru admiterea unei astfel de cereri?! P.S În jurisprudenţa disponibilă pe portal eu nu am găsit un precedent judiciar dacă cineva găseşte o asemenea hotărâre rog să mi-o împărtăşească şi mie. Vă mulţumesc!
Sotul supravietuitor are (in conditiile art 973 NCC) un drept de abitatie asupra casei in care a locuit, drept care se stinge la partaj, dar nu mai devreme de un an de la data deschiderii mostenirii (= data mortii)
Adica ...vedeti sa nu fie destul de indreptatit sa stea el pe dinauntru si altii sa-i admire usa pe dinafara.
Succesiune
Gelucu
Detin un apartament in calitate de proprietar-titular, achitat in 1993, si am un copil rezultat dintr-o casatorie anterioara; in 2007 m-am ... (vezi toată discuția)
Mostenire
ContSters256193
Buna ziua! In urma divortului, am facut partajul. Daca tatal copilului s-a recasatorit, sotia lui actuala are drept de mostenire la proprietatile acestuia in ... (vezi toată discuția)