avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj succesoral, ordonanþã preºedinþialã.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj succesoral, ordonanþã preºedinþialã.

Bună ziua! Am următoarea nelămurire cu privire la admisibilitatea unei cereri prin care se solicită pe cale de ordonanţă preşedinţială permiterea accesului în imobilul aflat în stare de indiviziune. În fapt, procedura succesorală a fost deschisă, există un proces pe rolul instanţei, există un soţ supravieţuitor şi doi descendenţi. Accesul unuia dintre descendenţi este limitat de către soţul supravieţuitor. În drept, art 996 NCPC, atrage atenţia asupra "aparenţei de drept'' şi ''urgenţei'' După părerea dvs.există just temei pentru admiterea unei astfel de cereri?! P.S În jurisprudenţa disponibilă pe portal eu nu am găsit un precedent judiciar dacă cineva găseşte o asemenea hotărâre rog să mi-o împărtăşească şi mie. Vă mulţumesc!
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2014
TheThunder49, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 19:42, 10 Iunie 2014
Toto mostenitorii au aceleasi drepturi asupra mostenirii (printre care si dreptul de folosinta )pana la definitivarea partajului .
Sotul supravietuitor are (in conditiile art 973 NCC) un drept de abitatie asupra casei in care a locuit, drept care se stinge la partaj, dar nu mai devreme de un an de la data deschiderii mostenirii (= data mortii)

Adica ...vedeti sa nu fie destul de indreptatit sa stea el pe dinauntru si altii sa-i admire usa pe dinafara.
Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2014
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Gelucu Gelucu Detin un apartament in calitate de proprietar-titular, achitat in 1993, si am un copil rezultat dintr-o casatorie anterioara; in 2007 m-am ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters256193 ContSters256193 Buna ziua! In urma divortului, am facut partajul. Daca tatal copilului s-a recasatorit, sotia lui actuala are drept de mostenire la proprietatile acestuia in ... (vezi toată discuția)
Succesiune rude grad i maricut maricut decedatul avea un apartament in proprietate obtinut inainte de casatorie si are un fiu sotia are drept de mostenire? daca da in ce procent (vezi toată discuția)