avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungire CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungire CCC

Buna ziua!

Va rog sa-mi spuneti ce se poate face in urmatoarea situatie:ma aflu in CCC pana in data de 7 iunie si ar urma sa-mi prelungesc CCC,dar voi primi decizia de incadrare in grad de handicap de la comisie doar in 26 iunie.Am inteles ca nu pot sa depun concediu medical pt.ca imi trebuie o decizie pe care o primesc dupa ce copilul implineste 2 ani si dureaza mai mult pana o primesc;inainte de CCC am fost in somaj ,din care mi-au mai ramas doar 5 zile.Intrebarea mea este cum se poate acoperi acest interval 7-26 iunie ca sa pot beneficia de prelungirea CCC.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: viorica p , utilizator 12:06, 4 Iunie 2014
1. - Dupa ce se termina CCC mergeti la Agentia de Somaj si cereti reluarea in plata a indemnizatiei de somaj pentru cele 5 zie care v-au mai ramas.
- Puteti sa depuneti certificat medical la Agentia de Somaj.
- Decizia pe care o cere Agentia de Somaj este decizia de incetare a platii indemnizatiei pentru CCC pe care AJPIS trebuie sa o emita mai repede in cazul dvs.

2. Dupa ce intrati in posesia certificatuui de handicap pentru copil mergeti la Primarie si solicitati reluarea in plata a indemnizatiei pentru CCC pana la varsta de 3 ani (chiar daca la acel moment nu sunteti in somaj).
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns corect dat de ajpis? Just-drept Just-drept In urma cu 2 ani s-a nascut un copil. Pe 25 Mai copilul face 2 ani. Mama fiind salariata,tatal somer indemnizat. Tatal a intrat in ccc,iar in toata aceasta ... (vezi toată discuția)
Concediu prelungire de la 2 la 3 ani rafalaura rafalaura in 14 ian.2015 mi s-a suspendat concediu maternal,iar eu am primit in 20 ian certificat medical de handicat,dar nu am decizia inca,urmand sa fac restul ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea la o luna de concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului pentru tata viorica p viorica p Buna ziua! Ma aflu in CCIC pana la 2 ani,iar tatal nu este angajat nicaieri.Copilul face 2 ani in 7 iunie,iar intrebarea mea este cum se procedeaza in ... (vezi toată discuția)