1. Potrivit art.16 alin.4 C.mun., munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.
Intreruperea temporara a activitatii angajatorului (somaj tehnic) constituie, potrivit art. 52 alin.(1) lit. c din Codul muncii reprezinta o modalitate de suspendare a contractului individual de munca din initiativa angajatorului.
Suspendarea contractului individual de munca are ca efect, conform art.49 alin. (2) C.mun., suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
Astfel, perioada intreruperii temporare a activitatii angajatorului (somaj tehnic) prevazuta la art. 52 alin. (1) lit.c din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, nu constituie vechime in munca, intrucat salariatul nu presteaza munca.
2. In conformitate cu prevederile art.49 (3) C.mun., pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
Asadar, intreruperea temporara a activitatii angajatorului (somaj tehnic) va fi luata in calcul la stabilirea drepturilor care se stabilesc in raport de vechimea in munca daca s-a prevazut astfel prin contractul colectiv de munca aplicabil saucontractul individual de munca ori prin reg.intern al angajtorului.