avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj tehnic

Vreau sa stiu daca pe perioada in care sunt in somaj tehnic se adauga vechimea in cartea de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:09, 11 Februarie 2013
Potrivit prevederilor art.16 alin. (4) din Codul muncii, munca prestata in temeiul unui contract individual de munca confera salariatului vechime in munca.
Intreruperea temporara a activitatii angajatorului (somaj tehnic) constituie, potrivit art. 52 alin.(1) lit. c) din Codul muncii un caz de suspendare a contractului individual de munca din initiativa angajatorului. Suspendarea contractului individual de munca are ca efect, potrivit art.49 alin. (2) Codul muncii, suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
Prin urmare, perioada intreruperii temporare a activitatii angajatorului (somaj tehnic) prevazuta la art. 52 alin. (1) lit.c din Codul muncii, nu constituie vechime in munca, intrucat salariatul nu presteaza munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul tehnic este vechime in functie? hodor dana hodor dana Buna seara. As dori sa stiu daca perioada de somaj tehnic poate fi luata in calcul pentru vechimea in functie. Multumesc (vezi toată discuția)
Somajul tehnic dodorel62 dodorel62 Lucrez ca inginer , iar unitatea noastra are de incasat de la o alta societate suma de luat 800 de milioane lei iar unitatea noastra nu face nici un demers ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract de munca dana manea dana manea Buna ziua! Am si eu o intrebare . In cazul in care contractul meu individual de munca a fost suspendat la data de 01.06.2010, potrivit art. 52 lit. d - în ... (vezi toată discuția)