Adriantot a scris:
....
Daca blocul, cladirea "are si boxe sau locuri de parcare" e o intrebare ce banuiesc la ce se refera dar parca-mi vine sa intreb si eu ce culoare sau inaltime are!!...
:happy::happy::happy:
@Adriantot, daca va opreati aici, ma gandeam ca ati intuit corect intrebarea, insa, citind paragraful urmator am realizat ca NU.
Intrebarea se referea la o experienta pe care am avut-o si care se leaga intr-un fel de dvs. ;)
Anume....cand am constituit prima data in viata o asociatie de proprietari a fost simplu: nr. de apartamente coincidea cu nr. de proprietari unici, fara boxe, fara locuri de parcare.
Apoi, mi-a intrat in mana acordul de asociere al unei asociatii de proprietari nou-infiintate, bloc nou, cu apartamente, boxe si locuri de parcare.
Fiind vorba de o adunare generala de inceput de an, am inceput sa verific cine sunt membri si cine nu. Si....stupoare! Am constatat ca in acord erau mai putine semnaturi decat jumatate + 1 din nr. total al proprietatilor. Am vazut apoi ca erau 4 persoane care aveau mai multe proprietati in imobil, astfel ca, daca as fi numarat doar proprietarii unici, imi iesea necesarul de semnaturi mai mare de jumatate. Initial, am crezut ca judecatorul n-a numarat corect si, de fapt, nr. de proprietati trebuie sa fie echivalent cu nr. de proprietari, chiar si repetibili.
Cautand pe internet o explicatie, am dat de comentariile dvs. in care va impartaseati experienta cu judecatorul si semnaturile. Am inceput sa procesez informatia, si sa ma gandesc, cum ar fi daca, de fapt, nr. de proprietari unici conteaza cu adevarat la intrunirea cvorumului, ci nu nr. de proprietati din spatele unui proprietar. Si, mi s-a parut extrem de logica ideea, chiar am mers mai departe cu gandul la dezvoltatorii care au vandut mai putin de jumatate din proprietati si dicteaza absolut tot in asociatie, mai putin, bineinteles acolo unde legea stabileste deja acest lucru, si anume stabilirea fondurilor pt investitii si reabilitare, modernizare, unde ponderea voturilor este data de CPI.
Dar, fiindca sunteti singurul pe care l-am auzit sa fie in aceasta situatie, inca am unele indoieli, as fi vrut sa mai aud macar inca un caz ca sa ma pot convinge.
De aceea am intrebat-o pe @gabriela_bm, fara sa-i dau vreun indiciu, ma gandeam ca ar putea fi vorba de un imobil cu apartamente, boxe si locuri de parcare, unde trebuie numarate atent semnaturile in functie de nr. proprietarilor unici.
Faptul ca nu vor sa-i primeasca dosarul fara semnaturile tuturor proprietarilor pare ilogic.