avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pentru înfiintarea unei asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pentru înfiintarea unei asociatii de proprietari

Buna seara. O intrebare scurta. Pentru înființarea unei asociații de proprietari, la art.5 alin.1 din Legea nr.230/2007 spune că ”Asociatia de proprietari se infiinteaza prin acordul scris a cel putin jumatate plus unu din numarul proprietarilor apartamentelor si spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, din cadrul unei cladiri” de ce la Judecatorie nu vor sa ne ia dosarul pe motivul ca nu au semnat toti proprietarii, doar 22 din 28???? Oare legea nu e lege pentru toata lumea? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:54, 16 Iunie 2014
Faceti un tabel intitulat:
"Tabel nominal cu proprietarii care sunt de acord cu statutul asociaţiei Mimoza , cu acordul de asociere, cu sediul asociaţiei, cu organele de conducere şi mandatul acestora, hotărâri luate în adunarea generală din data de ......"
Apoi tabelul cu 5 coloane:
- nr apartament sau spatiu cu alta destinatie
- numele proprietarului
- serie si nr Bi sau CI
- optiunea (da sau nu)
- semnatura proprietarului

Acet tabel va cuprinte toate apartamentele de pe o scara indiferent ca au participat sau nu, au semnat ori nu, sunt de acord sau nu... In acest fel judecatorul vede ca din cele 38 de apartamente de pe scara B sunt minim 20 care sunt de acord, au semnat...
Intocmiti asemenea tabele separat pe fiecare scara.

In acest fel nu chinuiti oamenii cu tabele si semnaturi pentru fiecare din ceea ce am scris eu in titlul acestui tabel, pentru ca o singura semnatura acopera toate cerintele necesare infiintarii asociatie: acord, statut, adunare generala, sediu, organe de conducere...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social in boxa Andrei_Micu Andrei_Micu Buna ziua. Este posibila inregistrarea sediului social in boxa aflata in subsolul unui bloc de locuinte avand in vedere ca exista act de vanzare cumparare si ... (vezi toată discuția)
Data tabel infiintare ap BX BX Am primit de la primarie un model de table pentru infiintare asociatie proprietari. In tabel, trebuie trecut nume, prenume, CNP, S/N/CI, Nr. Titlu de ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare vs spatiu verde piafen piafen Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Locuiesc intr-un complex rezidential in care curtea interioara este asfaltata si folosita ca spatiu de parcare + cale de ... (vezi toată discuția)