avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Interogatoriul reclamantului in actiunea civila ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Interogatoriul reclamantului in actiunea civila privind constatare clauze abuzive?

Stiti cumva in ce poate consta interogatoriul reclamantului intr-o actiune privind constatarea clauzelor abuzive dintr-un contract de leasing?
Ce poate viza judecatorul prin intrebarile puse? Daca a stiut sau nu ce semneaza beneficiarul bunului luat in leasing?
Ms!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:31, 5 Iunie 2014
Interogatoriul respectiv, este de fapt un set de intrebari pregatit/formulat de catre partea careia instanta i-a incuviintat aceasta proba si constituie marturisire judiciara.
Parata nu a solicitat prin Intampinare interogatoriul reclamantului.

Nu ma interesa ca definitie...ci doar daca cineva a mai avut o asemenea situatie.
Intrebările se pot referi la persoana care a avut iniţiativa încheierii contractului, la discuţiile purtate înainte de semnarea contractului (dacă aţi adresat întrebări suplimentare, dacă vi s-au menţionat explicit condiţiile, dacă aţi citit amănunţit contractul, dacă aţi încercat să negociaţi vreo clauză), la alte oferte consultate anterior, la motivele pentru care aţi încheiat contractul.

Acestea sunt întrebări care fac parte de obicei dintr-un astfel de interogatoriu, nu pot să spun cu exactitate dacă se potrivesc în speţa dumneavoastră.
Interogatoriul poate fi dispus de instanta si din oficiu, dar in acest caz ar fi trebuit sa se arate in incheierea de sedinta teza probatorie care se urmareste prin luarea acestui interogatoriu.

Sau va puteti da seama de aceste aspecte in functie de ceea ce s-a discutat oral in sedinta publica in fata instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota de probe - teza probatorie Nina1 Nina1 Va rog ajutati-ma cu un model de intocmire de nota de proba- teza probatorie. Unde as putea gasi informatii despre acestea? Cu stima (vezi toată discuția)
Administrarea interogatoriului suciu_diana suciu_diana Buna ziua, doar reclamantul poate sa administreze proba interogatoriului? Daca si partea parata a solicitat si a primit dreptul de a pune intrebari prin ... (vezi toată discuția)
Solicitare interogatoriu parat radu16 radu16 buna seara ,,,cum trebuie sa solicit instantei ,chemarea la interogatoriu ,pentru un parat ? inmanez judecatorului solicitarea scrisa pentru ... (vezi toată discuția)