avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii compensatorii

Daca societatea este falimentara se mai acorda salariile compensatorii mentionate in contractul colectiv de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 6 Iunie 2014
Da, se mai acorda aceste salarii compensatorii. In acest caz, cuantumul acestora trebuie mentionat in tabelul de creante.
ce trebuie sa facem ca sa ne inscriem in tabelul de creante?

Trebuie sa luati legatura cu administratorul judiciar.

Conform Legii nr. 85/2006 privind procedura insolventei, creantele salariale se inscriu din oficiu in tabelul obligatiilor, de catre administratorul judiciar, pe baza evidentelor contabile ale debitorului insolvent, nefiind nevoie ca salariatul sa depuna declaratie de creanta.
Prin urmare, salariatul va trebui sa verifice tabelul preliminar al obligatiilor si, ulterior, pe cel definitiv, pentru a se asigura ca a fost inscris la masa credala.
Daca nu a fost inscris, acesta poate formula contestatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu neachitat jamesbond12 jamesbond12 Buna ziua. Eu lucreaz in televiziune.acum 3 saptamani am fost anuntat ca nu mai este nevie de mine, sec.mi-sa spus ca voi sta in preaviz, sa imi gasesc de ... (vezi toată discuția)
Societate in faliment, lipsa plata datorii la stat cosmintby cosmintby O societate (SRL) nu a platit pe 6 ani datoriile angajatilor la stat, nu a acordat concedii de odihna in tot acest timp, iar acum a intrat in faliment, ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale carmenliv carmenliv In cazul in care o societate a intrat in faliment iar salariatii nu au au primit drepturile salariale,..., Cine achita salariile?..din ce fonduri? Salariatii ... (vezi toată discuția)