avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Control Inspectori ANAF-Inopinat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Control Inspectori ANAF-Inopinat

Am avut un control inopinat la o reclamatie a fostului sot si si s-a luat masura suspendarii activitatii pe 3 luni si amenda deoarece au gasit casa de marcat nealimentata la energia electrica.
NU s-a efectuat niciun act de comert care sa necesite bon sau nefolosirea in fapt a acestei case.
Faptul ca nu era alimentata la energia electrica se incadreaza la motivele de nefolosire care duc la suspendare pe 3 luni?
S-au nefolosirea consta tocmai in efectuarea unui act de comert prin neemiterea de bon fiscal?
Va multumesc#-o
Cel mai recent răspuns: Elis Ismail , Contabil 09:17, 10 Iunie 2014
pai nu e musai sa fie conectata la sursa de energie electrica poate functiona si cu baterie. Problema se pune daca era sau nu deschisa pentru a putea funtiona.
Si chiar daca era inchisa - nu se putea deschide? Adica casa de marcat nu mergea deloc? Sau pur si simplu era inchisa in acel moment si nu ati putut=o deschide? Am patit si eu sa nu se deschida si le-am zis sa astepte sa sunam la firma care se ocupa de asa ceva si au venit cei de acolo si au rezolvat tot. Nu ne-au dat amenda pentru asa ceva. E absurd
Pur si simplu nu era curent la reteaua electrica in urma unei defectiuni . Defectiunea era cunoscuta de fostul sot care face tot felul de sicane ca sa ma termine psihic.
Nu era alimentata la curent si tocmai dupa plecarea controlului am cuplat-o la un UPS
Problema este ca eu am interpretat ca nefolosire casei de marcat mentionata de textul legal consta in faptul de a nu o folosii la emiterea unui bon fiscal si nu a faptului ca era nefunctionala din cauza curentului
Cei doi inspectori adusi la fata locului de fostul sot il cunosteau pe fostul meu sot foarte bine tocmai de aceea intreb daca au facut ceva ilegal.
Va dati seama ca daca pierd 3 luni de vanzari inseamna faliment garantat spre satisfactia animalica a fostului sot
Puteti contesta sanctiunea, mai ales ca era pana de curent generala - se poate cere hartie de la furnizorul de energie si se poate merge in instanta sa se faca contestatie. Va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat.

Alte discuții în legătură

Comert in targuri si oboare andymury andymury Am un SRL, cu obiectul principal de activitate Baruri si alte activitati de comercializare... (cod caen 5630), am certificatul constatator pentru punct de ... (vezi toată discuția)
Curent electric cren cren Sa va relatez problema mea. Mama sotului meu ii vinde acestuia un teren cu o casa. Aceasta casa este conectata la curent electric. Noi demolam aceasta casa, ... (vezi toată discuția)
Controlul accesului in bloc si cum functioneaza interfonul andreiSRR andreiSRR Locuiesc intr-un bloc care are o asociatie de proprietari. Recent s-au inceput lucrarile de reabilitare termica (platite de primarie), si, printre altele s-au ... (vezi toată discuția)