avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita, modificare sume
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita, modificare sume

In urma uni partaj cu fosta sotie, curtea de apel a stabilit ca am de dat o suma fostei sotii, 18500 euro.tot in recurs se constata ca 9000 de euro care erau deja la fosta sotie se constata ca sunt bun comun , si eu trebuie sa primesc 4500euro de la ea. Am convenit sa vand un imobil si sa platesc datoria.
executorul judecatoresc fac un abuz si stabileste ca as avea datorie 27500 euro
si imi executa cei 25,ooo euro luati pe imobil, nu face vorbire despre ce am eu de primit .Contest in instant, si dupa multe tergiversari âale executorului instant imi respinge contestatia .Mentionez faptul ca a tebuit a merg la executor sa cer copia dosarului/ Imobilul a fost vandut cu acordul eexcutorului prin adresa la notarul care inceheie actul de vanzare cumparare. Dupa acest accord modifica sumele crescendo, 9000 euro, 14ooo, 27500. este un abuz clar si de oparet si de alta. (executor judecator) Precizez ca fosta este magistrat
Cel mai recent răspuns: stemi49 , utilizator 18:45, 22 Octombrie 2014
daca este cum descrieti, problema este foarte grava si ar trebui sa va adresati unui avocat din orasul dvs, pt ca acesta sa va studieze actele si sa vedeti ce aveti de facut in continuare, ca sa va recuperati si dvs ce aveti de recuperat de la fosta sotie
multumesc pentru raspuns
Buna ziua. Trebuie citita foarte bine ultima sentinta ramasa definitiva, ce face vorbire despre sumele ce trebuiesc platite de fiecare parte catre cealalta. Din cate se vede, aritmetic, probabil, ca executorul a insumat valoarea ce trebuia sa o platiti catre fosta cu valoarea ce trebuia sa o recuperati de la aceasta. In mod normal, logic si firesc ultima instanta trebuia sa faca compensarea de sume. Dar daca legea romana este prost si defectuos scrisa, de ce si-ar face instanta datoria ? Ultima sentinta, ramasa definitiva, a fost data in acest mod pentru ca asa i-a dictat constiinta judecatorului si acesta este inamovibil. Distractiv, nu ? Legea romana este prost scrisa pentru a lasa loc de interpretare si de portite, in functie de ce le dicteaza constiinta inamovibila. Practic, aveti nevoie de un avocat experimentat, incisiv si mai ales foarte corect fata de dumeavoastra. Onorariul acestuia va fi, probabil, unul simbolic plus un onorariu de succes, procent din si umele vehiculate (de regula intre 10 si 20 la suta). Dupa ce va vedeti, prin sentinta definitiva, cu banii in caruta, ar trebui actionat in instanta executorul pentru daune materiale (cheltuielile de judecata suportate de dumneavoastra pentru recuperarea sumelor) si daune morale. Dar asta doar in functie de ceea ce scrie in ultima sentinta definitiva. Nu stiu ce contine. Nu va necajiti prea tare. Traim azi in Romania si asta ne ocupa tot timpul. Va doresc din suflet mult timp, multa rabdare si mult succes. Daca fosta este magistrat, e de inteles. Eventual, faceti si plangere la DNA. Probabil ca multi cititori ai acestui mesaj se vor revolta profund impotriva a celor ce le-am scris. Si asta pe buna dreptate. Deranjeaza sistemul. Un sistem imperfect, coruptibil si uneori profund corupt. Daca sistemul ar fi perfect nu ar mai fi loc de onorarii exorbitante si de eventuale mituiri. Dar, asta este. Am specificat unde traim. Rabdare si noroc.
Am reusit sa intorc exectarea silita, urmeaza sa mi recuperez banii, multumesc pentru sfaturi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire m_ariana m_ariana Buna ziua Am divortat de curand, iar in urma divortului fostul sot este obligat la plata unei pensii de intretinere ptr 2 copii minori . A trecut o ... (vezi toată discuția)
Cand consideram ca un magistrat a calcat pe bec? Just-drept Just-drept Am gasit pe net un comentariu scris de binecunoscutul judecator de la CSM, Cristi Danilet. Pe pagina: ... (vezi toată discuția)
Achitare sulta AdrianSA AdrianSA Buna ziua, In urma partajului sunt obligat sa platesc o sulta de X lei (Y euro). Hotararea este din martie 2016 iar aceasta a devenit definitiva in ... (vezi toată discuția)