avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Decedat in Ilfov, succesiune in Bucuresti?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Decedat in Ilfov, succesiune in Bucuresti?

Buna ziua,

Un unchi a decedat intr-o comuna din Ilfov, as dori sa dezbatem succesiunea dupa acesta in Bucuresti?

Se poate?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 14:38, 5 Iunie 2014
Numai dacă a avut ultimul domiciliu in București. Unchiul Dvs se poate sa fi decedat in Ilfov si sa fi avut domiciliu in București, numai in cazul acesta se poate. Una este locul decesului si alta ultimul domiciliu.
Succesiunea se dezbate la ultimul domiciliu al defunctului.
A avut ultimul domiciliu in Ilfov, dar in comuna asta e un singur notar cu niste impresii de cel putin primar. Asa-i cand n-ai concurenta.

As fi vrut sa o dezbatem in Bucuresti unde-s notariate la fiecare parter de bloc.

Nu se poate, nu?
nu.
Raduan1 a scris:

A avut ultimul domiciliu in Ilfov, dar in comuna asta e un singur notar cu niste impresii de cel putin primar. Asa-i cand n-ai concurenta.

Comuna se află în raza teritorială a unei judecătorii. Orice notar care are sediul în circumscripţia judecătoriei respective este competent să dezbată succesiunea.

Desigur, dacă primul notar a înregistrat deja succesiunea în dosarul său, el este singurul competent să o dezbată. Dacă aveţi nemulţumiri legate de modul de îndeplinire a obligaţiilor profesionale de către respectivul notar, vă puteţi adresa fie camerei notarilor, fie instanţei de judecată.

În fond, care sunt nemulţumirile dumneavoastră?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa (dezbatere) succesiune adelfinul adelfinul Poate fi facuta succesiunea si in alt oras din judetul unde a avut domiciliul decedatul proprietar, in sensul ca in orasul cel mai apropiat exista un singur ... (vezi toată discuția)
Notarul refuză să deschidă succesiunea pentru că un teren se află în alt județ. ce pot face, cui să mă adresez? Prumcp Prumcp Bună ziua! În masa succesorală a mamei mele decedate se află mai multe bunuri, printre care un teren aflat în județul în care ea, eu și sora mea avem ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii in alt judet cocoon cocoon Dezbaterea succesiunii se poate face doar in circumscriptia de care apartine cel decedat sau se poate initia si in raza domiciliului celui care este mostenitor ... (vezi toată discuția)