Am cumparat un teren cu casa de locuit cu cadastru facut,iar actul de vanzare cumparare a fost facut conform planului de amplasament si delimitare a imobilului,corect pana aici.Dupa 8 ani de la cumparare verificind actele fostei mele proprietara am stabilit ca vecinii mei din stanga si dreapta si-au construit gardurile ocupand o parte din terenul fostei mele proprietare,gardurile sunt construite asa cum spun vecini mei de aproximativ 30 ani.Eu practic am cumparat imobilul fostei mele proprietare in totalitate fara desmembrari.In acest moment eu mai pot revendica acest teren de la vecini,daca nu cumva a intervenit uzucapiunea.Va rog o parere autorizata a dvs.intrucat am consultat mai multi avocati si unii spun ca se poate altii spun ca nu am sanse .
Uzucapiunea nu "intervine" in mod automat.
Se constata in instanta, la cererea persoanei interesate si in contradictoriu cu o alta persoana, presupusa a fi fost proprietar.
Verificati daca vecinii au fost in instante cu o cerere de aceasta natura.
Cu siguranta vecinii nu au fost in instanta cu nici o cerere privind uzucapiunea,eu m-am gindit ca daca eu voi deschide actiune in granituire ei vor invoca uzucapiunea,asa cum au spus acum, ca eu asa am cumparat,iar ei asa au mostenit.
Pentru a gasi o solutie, faceti un bilant tip SWOT (castig/pierdere):
in prezent aveti o suprafata micsorata de teren
daca nu deschideti actiunea, ramaneti cu ce aveti
daca deschideti actiunea:
puteti castiga ceva in plus, cu anumite cheltuieli
putei pierde, dar ramaneti cu ce aveti in prezent, cu cheltuielile de mai sus pierdute