intr-adevar termenul de prescriere a unei datorii este de 3 ani insa se pot aduce si alte argumente care sa combata stingerea datoriei nepoatei fara de mama dvs. totul se concepe in functie de datele din documentele dosarului, in plus se poate merge si pe latura penala. referitor la prescrierea dreptului la actiune:
Obiectul prescripţiei extinctive
Art. 2.500. - (1) Dreptul material la acţiune, denumit în continuare drept la acţiune, se stinge prin prescripţie, dacă nu a fost exercitat în termenul stabilit de lege.
(2) În sensul prezentului titlu, prin drept la acţiune se înţelege dreptul de a constrânge o persoană, cu ajutorul forţei publice, să execute o anumită prestaţie, să respecte o anumită situaţie juridică sau să suporte orice altă sancţiune civilă, după caz.
Imprescriptibilitatea dreptului la acţiune. Cazuri
Art. 2.502. - (1) Dreptul la acţiune este imprescriptibil în cazurile prevăzute de lege, precum şi ori de câte ori, prin natura sau obiectul dreptului subiectiv ocrotit, exerciţiul său nu poate fi limitat în timp.
(2) În afara cazurilor prevăzute la alin. (1), sunt imprescriptibile drepturile privitoare la:
1. acţiunea privind apărarea unui drept nepatrimonial, cu excepţia cazului în care prin lege se dispune altfel;
2. acţiunea în constatarea existenţei sau inexistenţei unui drept;
3. acţiunea în constatarea nulităţii absolute a unui act juridic;
4. acţiunea în constatarea nulităţii absolute a certificatului de moştenitor, dacă obiectul său îl constituie fie stabilirea masei succesorale, fie partajul succesoral, sub condiţia acceptării moştenirii în termenul prevăzut de lege.
puteti cere daune primariei
sarut mana,
puteti sa-mi explicati mai pe intelesul nostru ,al celor care nu am avut de a face cu asa ceva?
Depinde de actiunea formulata.
Actiunea in revendicare este imprescriptibila.
Trebuie analizata actiunea si exceptia invocata asa cum va analiza judecatorul cazul.
Dreptul civil poate fi extrem de complicat si in general cine are avocat mai bun castiga.
Daca aveti avocat vorbiti cu el si reproduceti ceea ce zice ca sa putem discuta in concret.
Nu se pune problema prescriptiei. Dumneavoastra invocati o actiune in revendicare asupra unui imobil. Dupa cum bine a spus domnul avocat, actiunea in revendicare este imprescriptibila. Cei ce au invocat prescriptia, o invoca sa mai traga de timp. Nu o sa aiba sanse de izbanda pe aceasta cale. Mergeti mai departe cu incredere, incurajat si de faptul ca Primaria a recunoscut ca s-a facut o eroare.
Buna dimineta,
Asa a fost formulata actiunea
"{prin hotararea pe care o veti pronunta, sa dispuneti modificarea Titlului de proprietate nr. 46024/22.06.1994 emis de Comisia Judeteana pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor Arges pe numele Cotoi Floarea, în sensul includerii şi a subsemnatei reclamante Radu Maria ca titular al dreptului de proprietate alaturi de Cotoi Floarea, ambele mostenitoare ale autoarei noastre Bajenaru Gherghina.
Solicit instantei de judecata admiterea actiunii astfel cum am formulat-o si, in consecinta, modificarea Titlului de proprietate nr. 46024/22.06.1994 eliberat de Comisia Judeteana pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor ARGES, titlu emis pe baza propunerii Comisiei Locale de Fond Funciar Mozaceni in temeiul prevederilor Legii nr. 18/1991 a fondului funciar, in sensul includerii si a subsemnatei reclamante in calitate de titular al dreptului de proprietate"
Credeti ca se pune problema prescriptiei?Oricum o sa angajez un avocat,dar va intreb pentru linistea mea sufletesca,sau mai bine spus a mamei ,
Multumesc,
Radu