avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand ies la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand ies la pensie

Buna ziua, ma numesc Bujoreanu Mrcelica, sunt din Galati , nascuta in 07 07 1961 si as dori sa stiu la ce varsta am dreptul sa ies la pensie si care este perioada de cotizare. Mentionez ca am 25 de ani de munca , din care 3 ani si jumatate in somaj,si cati ani imi mai trebiuie ca sa indeplinesc conditiile de pensionare, si as vrea sa mai stiu daca anii de somaj constituie stagiu de cotizare si nu ma afecteaza la pensie, multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:01, 5 Iunie 2014
1. Perioada de somaj indemnizat este stagiu de cotizare la pensie contributia fiind platita de Agentia de Somaj.

2. Pentru o femeie nascuta in luna iulie 1961 varsta standard de pensionare este de 62 de ani si 1 luna, stagiul complet de cotizare este de 32 de ani si 3 luni iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

3. - Pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta trebuie sa aveti varsta de 62 de ani si 3 luni si un stagiu de cotizare de 15 ani.
- Asadar puteti solicita pensie pentru limita de varsta in august 2023.

4. Puteti beneficia de pensie anticipata partiala, la 57 de ani si 1 luna, in august 2018, daca atunci veti avea un stagiu de cotizare de 32 de ani si 3 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata Eliana1 Eliana1 Buna ziua, Sunt nascuta in iulie 1961 si am o vechime in munca de 32 de ani si 3 luni. M-ar interesa in ce conditii as putea beneficia de pensia ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de varstra . NINO  VALY NINO VALY MA NUMESC MARIA .Nascuta in martie 1961 . AM lucrat din anul 1980 pana in anul 1996. Total stagiu cotizat 15 ani si 9 luni . Din ... (vezi toată discuția)
doua intrebari legate de pensionarea anticipata baciu rodica baciu rodica Buna ziua, 1. Ma numesc Rodica, sunt nascuta in decembrie 1961, si as vrea sa stiu cand pot iesi la pensie anticipat sau partial anticipat si in ce ... (vezi toată discuția)