avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Doua intrebari legate de pensionarea anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Doua intrebari legate de pensionarea anticipata

Buna ziua,

1. Ma numesc Rodica, sunt nascuta in decembrie 1961, si as vrea sa stiu cand pot iesi la pensie anticipat sau partial anticipat si in ce conditii, fiind angajata fara grupa di anul 1980 luna februarie pana in prezent.

2. daca pe perioada somajului sau a pensionarii pe caz de boala se poate cotiza la casa de pensii, pentru a realiza vechimea necesara pensionarii anticipate.

Multumesc mult,

Rodica
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:42, 13 Martie 2011
1. Pentru o femeie nascuta in decembrie 1961 varsta standard de pensionare este de 62 de ani si 2 luni, iar stagiul complet de cotizare este de 32 de ani si 5 luni.
2. Pentru a beneficia de pensie anticipata, la varsta de 57 de ani si 2 luni, trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de 40 de ani si 5 luni.
3. Puteti solicita pensie anticipata partiala la varsta de 57 de ani si 2 luni daca aveti un stagiu de cotizare de 32 de ani si 5 luni.
4. Perioada in care beneficiati de indemnizatie de somaj este este considerat stagiu de cotizare la pensie iar contributia este platita de AJOFM.
5. Perioada de pensionare pentru invaliditate este si ea luata in calcul la pensionarea pentru limita de varsta.
Ultima modificare: Duminică, 13 Martie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul si pensionarea anticipata partiala rodica baciu rodica baciu Buna ziua, Va rog frumos sa/mi raspundeti si mie la cateva intrebari: 1. Cand pot iesi la pensie anticipat sau partial anticipat daca sunt nascuta in ... (vezi toată discuția)
Cand voi putea obtine o pensie? doinitaostahie doinitaostahie am 52 ani si 3 luni,nu am nici un servici si am 25 ani vechime in campul muncii as dori sa stiu daca pot obtine o pensie anticipata neavand nici un venit de 2 ... (vezi toată discuția)
Cand ies la pensie lili_0761 lili_0761 Buna ziua, ma numesc Bujoreanu Mrcelica, sunt din Galati , nascuta in 07 07 1961 si as dori sa stiu la ce varsta am dreptul sa ies la pensie si care este ... (vezi toată discuția)