avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE LIMITA DE VARSTRA .
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE LIMITA DE VARSTRA .

MA NUMESC MARIA .Nascuta in martie 1961 . AM lucrat din anul 1980 pana in anul 1996. Total stagiu cotizat 15 ani si 9 luni . Din august 1996 sant pensionata pe caz de boala grad 2 revizuibil anual . Din ce an nu trebuie sa mai merg la comisia de revizuire ? In ce an se trece la pensia de limita de varstra ? Daca la punctajul mediu anual aflat in plata se mai adauga puncte pentru perioada pensiei pe caz de boala ?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 22:27, 9 Ianuarie 2020
Martie 1961 Martie 2023 62/0 32/1
-Nu mai mergeti la revizuire dupa implinirea varstei de 57 ani, daca in ultima decizie apare ca ati indeplinit conditia de stagiu complet de 32 ani si 1 luna.
-Trecerea la limita de varsta la 62 ani.
-In punctajul mediu anual al pensiei de limita de varsta va intra si perioada in care ati beneficiat de pensie de invaliditate.
Domnule Carp 32 de ani si 1 luna stagiu complet cu tot cu stagiu din perioada pensiei de boala sau numai stagiu efectiv lucrat si cotizat .
Stagiul complet trebuie sa apara realizat in decizie.
El trebuie sa reiasa din ce se compune total stagiu de cotizare realizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie NINO  VALY NINO VALY Doamna nascuta in martie 1961 . AM lucrat pana in anul 1996 . STAGIU cotizat 15 ani si 9 luni . DIN august 1996 pensie de boala grad 2 ... (vezi toată discuția)
doua intrebari legate de pensionarea anticipata baciu rodica baciu rodica Buna ziua, 1. Ma numesc Rodica, sunt nascuta in decembrie 1961, si as vrea sa stiu cand pot iesi la pensie anticipat sau partial anticipat si in ce ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare ContSters123067 ContSters123067 - persoana, barbat, nascuta 12 iulie 1949 - total stagiu de cotizatie realizat: 36 ani 4 luni 22 zile din care - sector de stat din care: - in gr. II ... (vezi toată discuția)