avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt obligat sa vand celui cu drept de preemtiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt obligat sa vand celui cu drept de preemtiune?

Am inteles ca exista acest drept de preemtiune, dar sunt obligat sa vand vecinului daca il vrea el chiar daca nu-mi ofera cat cer? Eu nu am dreptul sa-l vand cui vreau eu?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 14:41, 5 Iunie 2014
Nu.

Dacă nu oferă preţul cerut, nu aveţi obligaţia de a vinde bunul celui care are drept de preemţiune.

Pe de altă parte, nici nu puteţi vinde bunul, către o altă persoană, la un preţ inferior celui menţionat în publicaţia de vînzare.
Inteleg. Dar daca vecinul vrea sa cumpere dar nu are bani acum? Eu am gasit cumparator care imi da si azi banii. Eu vreau sa inchei vanzarea cat mai repede, normal, dar daca cel cu drept de preemtiune nu are toti banii acum?
Dacă în publicaţia de vînzare nu aţi menţionat expres posibilitatea plăţii în rate a preţului, titularul dreptului de preemţiune nu poate emite nicio pretenţie în acest sens.

Are bani, are dreptul de a cumpăra.

Nu aveţi nicio obligaţie de a accepta plata în rate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa vand terenul daca arendasul nu il poate plati dar nici nu imi da negatie? sssssttt sssssttt am un contract de arendare pe 10 ani eu as dori sa vand terenul pe care il am arendasul nu poate sa imi ofere cat am cerut eu si nu vrea sa mi dea nici negatie ... (vezi toată discuția)
Cesiunea partilor sociale mariamem mariamem Buna ziua. Daca un asociat se retrage din societate , cine are primul dreptul la partea lui din societate? El a spus ca vrea sa vanda partea lui unei alte ... (vezi toată discuția)
Contract de arendare, vanzare teren cum ? adrian70 adrian70 Buna ziua Am si eu o intrebare, sper sa ma ajuta cineva... Daca am incheiat un contract de arenda cu o asociatie, pe mai multi ani , si daca dupa un an ... (vezi toată discuția)