Buna ziua.
Daca un asociat se retrage din societate , cine are primul dreptul la partea lui din societate? El a spus ca vrea sa vanda partea lui unei alte persoane si in felul acesta eu devin asociata cu persoana respectiva care s-ar putea si sa ajunga sa detina 75% din societate. Nu imi convine deloc si conform legii cred ca eu sunt prima care as avea oportunitatea sa cumpar partea lui din societate. El are dreptul sa vanda partea lui oricui?
Este dreptul asociatului sa vanda cui vrea.
Mai putin in cazul in care prin contractul de sociatate v-ati asigurat un drept de preemtiune.
Sa aveti insa in vedere ca acest drept functioneaza doar la pret egal.
Vreau sa cumpar parti sociale ale unei firme, insa un notar mi-a spus ca nu pot fi asociati cu 50% fiecare si ca trebuie sa fie 49 cu 50. este adevarat?
Art. 202 din legea 31/1990, legea societatilor comerciale prevede:
(1) Partile sociale pot fi transmise intre asociati.
(2) Transmiterea catre persoane din afara societatii este permisa numai daca a fost aprobata de asociati reprezentand cel putin trei patrimi din capitalul social.
Vanzare/cesionare srl
lyo
buna ziua,
detin un SRL-2 asosiati (50-50) si vreau sa-l vand/cesionez catre tert.am citit pe acest forum ca pentru rapiditatea in preluarea firmei pot sa-i ... (vezi toată discuția)