avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Sunt in preaviz pana pe data de 15 iunie apoi am concediu pana pe 27 iunie. Sa inteleg ca de pe 27 iunie se inchide contractul de munca? Iar de pe aceasta data am timp 10 zile sa depun pt somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:31, 5 Iunie 2014
1. - Nu se poate ce spuneti dvs.
- Invers este posibil, adica intati sa beneficiati de concediu de odihna si apoi de perioada de preaviz.

2. In perioada de preaviz se poate beneficia de concediu de odihna, fara sa se prelungeasca perioada de preaviz.

3. Verificati ce scrie in instiintarea de preaviz.
In firma in care lucrez, e pe dos. Somajul este influentat de aceasta situatie sau conteaza doar data de intrerupere a contractului de munca?
1. - Perioada de preaviz este prevazuta in contractul individual de munca (CIM), este vechime in munca si stagiu de cotizare la pensie, sanatate si somaj.
- In perioada de preaviz respectati programul de lucru prevazut in CIM

2. CIM inceteaza in ziua urmatoare ultimei zile de preaviz (de aceea nu puteti efectua concediul de odihna dupa preaviz).

3. In termen de 10 zile de la data incetarii CIM trebuie sa va inregistrati la Agentia de Somaj (in caz contrar veti primi indemnizatie de somaj de la data inregistrarii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz in cazul contractului de munca pe durata determinata cld cld Buna, In cazul in care contractul meu de munca este unul pe durata determinata mai trebuie sa respect termenul de preaviz? Motivul pentru care intreb ... (vezi toată discuția)
Contract de munca perioada determinata akyla akyla am avut un contract de munca pe perioada determinata (4 luni) care se incheie pe 10 august 2011....in contract scrie ca trebuie sa fiu anuntata cu 20 de zile ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata in perioada preavizului fanamarius fanamarius Ma numesc FANATAN MARIUS si am o intrebare :se pote concediu fara plata in preaviz de 15 zile .mentionez ca preavizul este in temeiul art 65 ptr somaj ,daca ... (vezi toată discuția)