avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata in perioada preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata in perioada preavizului

Ma numesc FANATAN MARIUS si am o intrebare :se pote concediu fara plata in preaviz de 15 zile .mentionez ca preavizul este in temeiul art 65 ptr somaj ,daca am concediu fara plata in preaviz am dreptul la somaj? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 11:48, 30 Octombrie 2009
Concediul fara plata in cazul dumneavoastra suspenda preavizul si in consecinta si data incetarii CIM. Nu stiu de ce angajatorul ar dori sa va acorde acest concediu fara plata.
Atentie: Perioada de concediu fara plata nu se considera stagiu de cotizare pentru fondul de somaj, deci prin aceasta masura, chiar daca ati avut CIM valabil, nu va mariti durata stagiului de cotizare.

Da aveti dreptul la somaj daca aveti stagiu de cotizare 12 luni in ultimele 24 de la toti angajatorii unde ati lucrat.
Completare: din formularea dvs se intelege ca perioada de preaviz de care beneficiati este de 15 zile.
Trebuie sa stiti ca, potrvit CCM National, art 74(2), aveti dreptul la 20 de zile lucratoare de preaviz.
concediul fara plata suspenda preavizul
Mai bine intelegeti-va cu angajatorul sa veniti 8h/zi zece zile si restul stati acasa fara a va fi afectate drepturile salariale.
Concediul fara plata nu este in interesul dvs. decat daca vreti sa va prelungiti data incetarii contractului de munca.
Daca mai aveti zile d concediu de odihna le puteti lua pentru perioada de concediu de odihna se poate suprapune celei de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie obligata? esthera esthera se poate ca presedintele unei asociatii unde sunt angajata sa ma oblige sa demisionez sau sa desfaca CIM cu acordul partilor daca eu nu vreau sa demisionez? ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj in urma incetarii cim cu timp partial pds810930 pds810930 Buna ziua Am fost angajat pe 22 februarie 2012 cu CIM pe perioada nedeterminata, 8h/zi. Dupa o luna firma și-a schimbat denumirea si astfel mi s-a ... (vezi toată discuția)
Somaj saftmiki saftmiki am un angajat care in momentul cand l-am angajat venea din somaj.I-am facut CIM pe perioada determinata de 6 luni iar perioada cand ar trebui sa inceteze ... (vezi toată discuția)